Kevin Costner

Datum narození: 18. 1. 1955
Místo narození: Lynwood, Kalifornie, USA
Profese: herec, režisér, producent

Související celebrity

Životopis

Americký herec Kevin Costner, který je též režisér a producent, se stal držitelem Oscara za Tanec s vlky a Zlaté maliny za Vodní svět.

Kevin Costner mládí trávil v různých koutech Kalifornie, jelikož se firma jeho otce stěhovala z místa na místo. Toto období bez přátel snášel těžce. Zvrat nastal až na střední škole, kdy se začal angažovat ve sportu, hře na klavír, zpěvu a psaní poezie. Po úspěšném zakončení vysoké školy překvapil rodinu rozhodnutím věnovat se herectví.

KEVIN COSTNER ONANOVAL PŘED MASÉRKOU

Po nelehkých začátcích v podřadných filmech Kevin Costner odstartoval kariéru filmem Silverado (1985). Brzy nato se stal jedním z nejžádanějších sexy mužů v Hollywoodu přelomu 80. a 90. let 20. století. V roce 1990 zrežíroval vlastní, tříhodinový Tanec s vlky, za nějž dostal Oscara za nejlepší režii a nejlepší film roku.

Mezi další filmové trháky Kevina Costnera patří mj. snímek Osobní strážce, kde si zahrál po boku zpěvačky Whitney Houston nebo Robin Hood: Král zbojníků. Za snímek Vodní svět získal Zlatou malinu za nejhorší režii a nejhorší herecký výkon.

Kevin Costner je mimo jiné i zanícený ekolog. Kromě natáčení věnoval svůj čas a peníze výrobě strojů na čištění oceánu. Stroje byly zprovozněny v oblasti havárie ropné plošiny Deepwater Horizon. Motivace k boji proti znečištění oceánu sahají až do jeho mládí. Stále má prý v živé paměti únik ropy v Santa Barbaře. Tato událost ho inspirovala také při natáčení sci-fi Vodní svět v roce 1995, ve kterém se celý svět ocitne pod vodou následkem globálního oteplování.

O KEVINU COSTNEROVI ČTĚTE ZDE>>

Kevin Costner je otcem sedmi dětí. Od vysoké žil se svou bývalou spolužačkou Cindy Silvou, se kterou má tři děti. Pár se rozvedl v roce 1994, a to po 16 letech manželství. Po rozvodu měl krátký vztah s Bridget Rooney, se kterou má syna Liama Costnera. V roce 1996 chodil se supermodelkou Elle Macpherson. Od roku 2004 je ženatý s Christine Baumgartner. Mají spolu tři děti.

 

Články o celebritě

Kevin Costner si může oddychnout: Ex-manželce nemusí vyplácet 3,6 mega měsíčně, soud rozhodl jinak! Kevin Costner si může oddychnout: Ex-manželce nemusí vyplácet 3,6 mega měsíčně, soud rozhodl jinak! Herec Kevin Costner (68) má velký důvod k úsměvu. Soudní tahanice s ex-manželkou Christine Baumgartn... číst článek
Rozvod Kevina Costnera: 3 miliony měsíčně manželce nestačí! Kolik požaduje? Rozvod Kevina Costnera: 3 miliony měsíčně manželce nestačí! Kolik požaduje? Rozvádějící se herec Kevin Costner (68) se zřejmě pořádně plácne přes kapsu! Dosud své exmanželce Ch... číst článek
Zpěvačka Britney Spearsová (41): POTŘETÍ SE ROZVÁDÍ! Zpěvačka Britney Spearsová (41): POTŘETÍ SE ROZVÁDÍ! Ani napotřetí manželství zpěvačce Britney Spearsové (41) nevydrželo. Sam Asghari (29) požádal 28. če... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Miroslav Saic
Miroslav Saic
zobrazit profil Csongor Kassai
Csongor Kassai
zobrazit profil Marsell Bendig
Marsell Bendig
zobrazit profil Vuk Čelebić
Vuk Čelebić
zobrazit profil Ivo Pešák
Ivo Pešák
zobrazit profil Chuck Norris
Chuck Norris
zobrazit profil Zuzana Šulajová
Zuzana Šulajová