Ivan Mládek

Ivan Mládek

Datum narození: 7. 2. 1942
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák, bavič, skladatel
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Ivan Mládek, frontman skupiny Banjo Band, je velmi renesanční člověk. Jeho nejslavnější píseň Jožin z bažin se dočkala i své sochy, a to ve Vizovicích.

Už během středoškolských studií vzrůstal u Ivana Mládka zájem o hudbu, zejména o jazz. V roce 1959 spoluzaložil studentský dixieland Storyville Jazz. Od roku 1966 byl v čele skupiny Banjo Band. Skupina se proslavila nejen na koncertech, ale i v televizním prostředí. Mnozí si Ivana Mládka spojují převážně s písní Jožin z bažin.

Mládek zazářil v Čundrcountryshow

Z televizního prostředí se nejvíce prosadil s pořadem Čundrcountryshow, později s Country estrádou. V pořadu vedle Ivana Mládka účinkovali např. Ivo Pešák nebo Lenka Plačková.

Objevil se také v pořadu Nikdo není dokonalý. Ve filmu si zahrál v malých rolích, např. v Kronice žhavého léta či v Trháku. K projektům Ivana Mládka patří show Cyranův ostrov na TV Barrandov.

Mládek byl spolužákem Klause

Rodinný život Ivana Mládka byl po většinu jeho kariéry záhadou. Po dlouhá léta se snažil své soukromí uchránit a manželka Eva a syn Štěpán byli převážně ve zpěvákově ústraní. Ačkoli se soukromí Ivana Mládka jevilo navenek poklidně, zajisté se nenudil. Na prahu sedmdesátky přiznal nemanželského syna Mikuláše. Před médii tajil skandál téměř dvacet let.

Ivana Mládka pojilo také dlouholeté přátelství s Waldemarem Matuškou. Největším pojítkem pro ně byla jejich společná vášeň pro banjo. Dvojice muzikantů se často vídala i v USA, kde nad půllitrem piva pravidelně rozebírali problémy celého světa a vymýšleli společná řešení.

Na VŠE byl Ivan Mládek spolužákem Václava Klause a později se stal jeho velkým příznivcem a podporovatelem.

 

Články o celebritě

Pazderková v rafinovaných šatech: Laškovala s ženatým kolegou! Pazderková v rafinovaných šatech: Laškovala s ženatým kolegou! Herečka Iva Pazderková (43) je po rozchodu s tureckým fešákem sama. Na premiéru muzikálu Anděl Páně ... číst článek
Tomešová, Nesvačilová, Ramba a další hvězdy: Holky, prohmatávejte si prsa! Jak jsou na tom s prevencí rakoviny? Tomešová, Nesvačilová, Ramba a další hvězdy: Holky, prohmatávejte si prsa! Jak jsou na tom s prevencí rakoviny? 1. října začala celosvětová akce Pink October na podporu prevence proti rakovině prsu a právě v ten ... číst článek
Tajemství Ivana Mládka (81): Za kariéru vděčí Svěrákovi (86)! Tajemství Ivana Mládka (81): Za kariéru vděčí Svěrákovi (86)! Ivana Mládka (81) proslavily dnes již zlidovělé písničky s doprovodem banja a také typický humor. Al... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Keith Flint
Keith Flint
zobrazit profil  Annabelle (Anna Žitníková)
Annabelle (Anna Žitníková)
zobrazit profil Marie Pojkarová
Marie Pojkarová
zobrazit profil Debbi (Deborah Kahl)
Debbi (Deborah Kahl)
zobrazit profil Bill Kaulitz
Bill Kaulitz
zobrazit profil Markéta Procházková
Markéta Procházková
zobrazit profil Helena Zeťová
Helena Zeťová