Jaroslav Dušek

Datum narození: 30. 4. 1961
Místo narození: Praha
Profese: herec, scenárista, režisér, improvizátor, moderátor
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Jaroslav Dušek je herec, režisér, scenárista a improvizátor. Mezi jeho nejznámější filmy patří Pupendo a Pelíšky se slavnou glosou: Přišel jsem s nabídkou kvalitního sexu.

Po absolvování gymnázia Jaroslav Dušek učil autorské herectví a jevištní improvizaci na Lidové konzervatoři. Dva roky byl asistentem Ivana Vyskočila, který jeho tvorbu svým pojetím autorského divadla výrazně  ovlivnil. Učí na FAMU a příležitostně na JAMU a DAMU (mezi jeho žáky patřila např. Ester Kočičková nebo Jiří Macháček).

JAROSLAV DUŠEK SI DO HOTELU ODVEDL TŘI ŽENY

Dušek stál u zrodu divadla Vizita

V roce 1981 založil s Janem Bornou divadlo Vizita, které od roku 1985 staví na pódiové improvizaci. Do divadla Vizita se nechodí za humorem, ale za možností vidět při tvorbě výrazné osoby. Spolu s Jaroslavem Duškem můžete na pódiu vidět Martina Zbrožka, hudebníka, který vystupuje pod pseudonymem Pjér la Šéz, nebo Radomila Uhlíře.

Snad nejznámější role Jaroslava Duška je ve filmu Jana Hřebejka Pelíšky s glosou: Přišel jsem s nabídkou kvalitního sexu. Dále se předvedl např. ve filmech Pupendo, Musíme si pomáhat nebo Želary.

Jednu z klíčových postav Jaroslav Dušek ztvárnil v dramatu režiséra Dana Svátka Dvě slova jako klíč, natočeném podle stejnojmenné knihy Josefa Formánka.

Jaroslav Dušek moderoval České lvy

Jaroslav Dušek třikrát po sobě (v letech 2000, 2001 a 2002) moderoval slavnostní předávání cen Českého lva. V prvním roce jeho osobitý styl moderování budil rozruch.

Napsal libreta k operám Opera La Serra (1994) a Nagano (za tuto operu dostal cenu Alfréda Radoka - česká hra roku 2004). Pro Českou televizi připravil pořad Taxi, prosím s Janem Krausem a nadaboval dětský animovaný seriál O Kanafáskovi.

Slavné jsou Duškovy one man show

V klubu Lávka hrál ve slavné one man show Caveman Roba Beckera. V tom samém klubu se objevil ve hře Čtyři Dohody. Režíruje v Dejvickém divadle a v Divadle v Řeznické.

O JAROSLAVU DUŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Jaroslav Dušek je také často vidět díky svému alternativnímu stylu života. Stojí za stavbou ekodomu v Jindřichovicích pod Smrkem. A dodržuje svůj jídelníček nejídelníček, který se skladá z jediného jídla denně (podle učení Američanky Jasmuheen).

Manželka Jaroslava Duška Iveta je též herečka a režisérka. Pár má spolu syna Martina a dceru Agátu.

 

Články o celebritě

Holubová má slova Duška o rakovině za necitlivé bludy: Z Jardy cítím arogantní ego! Holubová má slova Duška o rakovině za necitlivé bludy: Z Jardy cítím arogantní ego! Ztvárnili pár v komedii Pelíšky i Přání Ježíškovi, kromě herectví je pojilo i přátelství. Přesto Eva... číst článek
Tvrzení Jaroslava Duška o rakovině rozdělují společnost: Bohapusté žvásty, běsní Martha Elefteriadu Tvrzení Jaroslava Duška o rakovině rozdělují společnost: Bohapusté žvásty, běsní Martha Elefteriadu Šokující prohlášení Jaroslava Duška (62) o rakovině hýbou Českem. Známý herec totiž zastává názor, ž... číst článek
Dušek šílí: Rakovina je volba umírajících! Onkolog vrací úder Dušek šílí: Rakovina je volba umírajících! Onkolog vrací úder Herec Jaroslav Dušek (62) patří k našim oblíbeným hercům především díky svému humoru. Dále je však z... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Lubomír Kostelka
Lubomír Kostelka
zobrazit profil Jaroslava Hanušová
Jaroslava Hanušová
zobrazit profil Jaroslava Pokorná
Jaroslava Pokorná
zobrazit profil Andrej  Chalimon
Andrej Chalimon
zobrazit profil Alex Borstein
Alex Borstein
zobrazit profil Jakub Špalek
Jakub Špalek
zobrazit profil Felicity Huffman
Felicity Huffman
zobrazit profil Stefanie Reinsperger
Stefanie Reinsperger