Lenka Plačková

Lenka Plačková

Datum narození: 11. 7. 1975
Přezdívka: Pitkina
Místo narození: Praha
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Lenka Hraj, dříve Plačková, se stala neodmyslitelnou součástí kapely Banjo Band Ivana Mládka. K populární člence souboru patří brýle s tlustými skly.

Původně zvažovala studium medicíny, ale díky souhrám osudu nakonec zvolila uměleckou kariéru. Spolupráce Lenky Plačkové s Ivanem Mládkem začala již krátce po její maturitě. Ve třetím dílu televizního pořadu Čundrcountryshow zazpívala v premiéře píseň, kterou pro ni Ivan Mládek vymyslel a díky které se stala stálou členkou kapely. V pořadu vystupovala např. s legendárním Ivo Pešákem.

Kapele Plačková dodala novou šťávu

Lenka Plačková zapůsobila nejen povedenou televizní premiérou, ale i svou schopností zapomínat téměř celé sloky písní. Stala se pro celou kapelu osvěžením a díky čtyřicetiletému věkovému rozdílu dodala kapele novou šťávu.

S kapelou Banjo Band Lenka Plačková stále aktivně vystupuje, a to nejen po své vlasti, ale i v zahraničí. Mimo České a Slovenské republiky vystupovali např. v Polsku, Německu, Švýcarsku, Belgii, Rakousku, Spojených Státech a Rusku. Celkem společně odehráli tisíce představení.

Plačková si vzala muzikanta Hraje

Lenka Plačková se provdala za hudebníka Tomáše Hraje. Spolu vychovali syna Daniela a dceru Lauru.

 

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Maštalír
Tomáš Maštalír
zobrazit profil Jiří Hrzán
Jiří Hrzán
zobrazit profil Otakar Brousek starší
Otakar Brousek starší
zobrazit profil Miroslav Saic
Miroslav Saic
zobrazit profil Malvína Pachlová
Malvína Pachlová
zobrazit profil Tereza Taliánová
Tereza Taliánová