Martin Zbrožek

Martin Zbrožek

Datum narození: 18. 6. 1963
Místo narození: Teplice, Československo
Profese: herec, houslista, moderátor
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Martin Zbrožek se do povědomí diváků dostal díky velkofilmu Želary nebo snímku Jedna ruka netleská. Proslul i jako moderátor Českého lva.

Vystudoval na teplické konzervatoři hru na housle. Po škole Martin Zbrožek hrál s méně známými skupinami jako Květy času, Naima. Na jednom z vystoupeních si ho všiml Ondřej Havelka a nabídl mu místo ve své skupině Melody Makers, což Martin Zbrožek přijal.

Zbrožek emigroval krátce před revolucí

Po pár letech Martin Zbrožek kapelu opustil a začal cestovat po Evropě a hrát v různých jazzových klubech. Po návratu se k Onřeji Havelkovi vrátil, ale v roce 1989 krátce před Sametovou revolucí se svou rodinou emigroval do Západního Německa.

Po příjezdu zpět do ČR Martin Zbrožek vystupoval v divadle Vizita, založeném na čiré improvizaci, jehož majitelem je jeho dobrý kamarád Jaroslav Dušek.

Martin Zbrožek účinkoval i v baletu

Diváci mohli Martina Zbrožka vidět v divadle Teatro nebo v Divadle Na Zábrádlí, kde vystupoval ve hře Perfect Days. V Národním divadle dokonce účinkoval v baletu Baletománie a Zlatovláska. Se svým projektem Zbrožek Company hledá netradiční způsoby divadelního vyjádření.

U televizních diváků se Martin Zbrožek proslavil jako moderátor filmových cen Český lev. A jako herec díky filmu Želary, kde hrál po boku Ani Geislerové, nebo snímku Jedna ruka netleská.

Zbrožek chodil s Issovou

Jako houslista Martin Zbrožek vystoupil v říjnu roku 2008 v Praze na Free Jazz Festivalu a spolupracuje s legendární skupinou Tros Sketos. Založil kapelu Voices, jejíž styl se pohybuje na rozhraní folku, jazzu a rocku.

Martin Zbrožek, přestože byl ženatý, měl několikaletý vztah s herečkou Marthou Issovou. Ta mu ale dala kopačky.

 

 

 

 

 

Další Herci

zobrazit profil Ivana Korolová
Ivana Korolová
zobrazit profil Luca Padovan
Luca Padovan
zobrazit profil Kristýna Podzimková
Kristýna Podzimková
zobrazit profil Miroslav Hanuš
Miroslav Hanuš
zobrazit profil Darija Pavlovičová
Darija Pavlovičová
zobrazit profil Karel Roden
Karel Roden
zobrazit profil Heath  Ledger
Heath Ledger
zobrazit profil Milan Ondrík
Milan Ondrík