Iveta Dušková

Iveta Dušková

Datum narození: 13. 2. 1962
Místo narození: Litoměřice, Československo
Profese: Herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Iveta Dušková je herečka a režisérka. Jejím manželem je známý český herec Jaroslav Dušek.

Iveta Dušková hned po vystudovaní herectví hrála v inscenacích Jana Kačera a Edvalda Schorma. Ten jí pro ztvárnění cikánky ve filmu Velmi hlučná samota prorokoval slibnou hereckou kariéru. Iveta Dušková však dala přednost rodině.

I když se Iveta Dušková stále věnuje hraní, stejně jako její manžel Jaroslav Dušek dává přednost divadelním prknům a v televizi se objevuje velmi málo. Jejím  posledním filmem je pohádka z roku 2013 Kovář z Podlesí, v které si zahrála po boku herečky Ivany Chýlkové a Bolka Polívky.

Iveta Dušková vystupuje v Divadle Kampa, pro které dokonce píše i vlastní divadelní hry. V roce 2013 napsala například hru Na Cestě, která pojednává o vztahu matky a dcery nebo představení BlaŽenka. Zatímco její manžel Jaroslav Dušek je ve své tvorbě abstraktnější, s výjimkou hry Čtyři Dohody, Iveta hlavně pracuje s emocemi a lidskými příběhy.

Iveta Dušková se na jevišti nikdy s manželem nesetkala. Až v roce 2008 spolupracovali na hrách Král Ubu pro Divadlo Na Řeznické a pro Klub Lávka Čtyři polohy a jedna vesna. Iveta Dušková se v těchto inscenacích objevila jako herečka a její partner Jaroslav Dušek usedl na režisérské křeslo. 

 

 

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Cameron Boyce
Cameron Boyce
zobrazit profil Emir Kusturica
Emir Kusturica
zobrazit profil Jiří Němeček
Jiří Němeček
zobrazit profil Daniel Barták
Daniel Barták
zobrazit profil Juraj Ďurdiak
Juraj Ďurdiak
zobrazit profil Zdeněk Papoušek
Zdeněk Papoušek
zobrazit profil Djimon Hounsou
Djimon Hounsou