Zdeněk Žák

Datum narození: 9. 6. 1952
Místo narození: Praha
Profese: Herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Zdeněk Žák odehrál za život neuvěřitelné množství představení. Před vystupováním jej nezastavil ani kolaps přímo na jevišti.

Zdeněk Žák se jako mladík vyučil nástrojářem. K divadlu a herectví se ale dostal pouze náhodou, když se přihlásil k ochotníkům, kteří hledali nové tváře. Byl přijat, mnoho kolegů překvapil a jako naděje herectví a divadelnictví později vystudoval herectví na DAMU.

Vystřídal řadu divadel, nezastavil jej ani kolaps na jevišti

V 70. a 80. letech se objevoval v menších rolích, hlavní pro něj ale bylo divadlo. A dodnes je. Za svůj život působil v divadle v Ostravě, v Realistickém divadle v Praze, v Divadle pod Palmovkou, byl v angažmá v Divadle ABC. Odehrál ohromné množství her, ovšem v posledních letech už se na něm podepisuje stáří. Ztratil dokonce i zuby nebo zkolaboval přímo na jevišti. To mu ale nezabránilo dále vystupovat. Bydlí na vesnici u Českého Brodu za Prahou, má tam velký pozemek a dům. A hodně zvířat.

Zahrál si menší roli v nominovaném Menzelově filmu Obsluhoval jsem anglického krále (Labuda, Lasica, Lábus, Kaiser a další). V současné době je na volné noze, hraje v Divadle Bez zábradlí. Nejznámější jsou hry Každý rok ve stejnou dobu a Milostné dopisy. Zdeněk Žák má šest dětí z různých partnerských vztahů.

 

Další Herci

zobrazit profil Bruna Marquezine
Bruna Marquezine
zobrazit profil Dana Hlaváčová
Dana Hlaváčová
zobrazit profil Dagmar Patrasová
Dagmar Patrasová
zobrazit profil Angus Sampson
Angus Sampson
zobrazit profil Helena Kružíková
Helena Kružíková
zobrazit profil Boris Hybner
Boris Hybner
zobrazit profil Michael Keaton
Michael Keaton
zobrazit profil Pavel Rímský
Pavel Rímský