Ester  Kočičková

Ester Kočičková

Datum narození: 13. 1. 1968
Místo narození: Klatovy
Profese: zpěvačka, textařka, moderátorka

Související celebrity

Životopis

Ester Kočičková je česká zpěvačka, textařka, moderátorka a feministka. Proslulá je svým extravagantním vystupováním a vědomou snahou provokovat publikum.

Původním jménem Renata Divišová začala pseudonym Ester Kočičková používat v devadesátých letech 20.století  jako moderátorka tehdy kultovního pražského Rádia Limonádový Joe. V něm vysílala po boku například herce Tomáše Hanáka nebo Jiřího Macháčka. Pro Českou televizi následně moderovala pořady Ženský hlas (2002), Dvojhlas (2003), Nejhorší vyhrává a Pavlač Ester Kočičkové (2008). Spolu s Oldřichem Kužílkem pravidelně připravovala rozhlasový pořad Ptá se Ester Kočičková/Olaf Lávka, který byl slyšet na vlnách Radižurnálu až do konce roku 2007.

Jako zpěvačka interpretuje šansony s vlastními texty a s hudbou skladatele Lubomíra Nohavici, který ji také doprovází na klavír. Společně vydali několik hudebních alb. Prvním z nich je album S klavírem (2001), následovalo Druhé album (2003), Rumunským psům (2005), Černá orchidej (2007), Hudba, tanec , klobása (2014). V současné době se Ester Kočičková věnuje především stand-upům a zájezdovým klubovým programům s šansonovým zaměřením.

Do povědomí  široké veřejnosti se dostala v roce 2005, kdy přirovnala komunisty k prasatům. Poté, co jí komunisté pohrozili trestním oznámením, se prasatům omluvila, že je urazila přirovnáním ke komunistům.

V roce 2011 se podruhé provdala za svého dlouholetého partnera Igora Kozáka. Dle jejího výslovného přání je oddával černošský zastupitel  Prahy 6 Petr Ayeboua.

 

Články o celebritě

Chtěla by další dítě? Trojnásobná máma Basiková neodolala krásnému miminku Chtěla by další dítě? Trojnásobná máma Basiková neodolala krásnému miminku Původně přišla kvůli pracovním záležitostem. To by si ale vedle Báry Basikové (56) nesměla na křtu n... číst článek
Psí máma Mahulena Bočanová: Přes překážky skáče místo svého »bulíka«! Psí máma Mahulena Bočanová: Přes překážky skáče místo svého »bulíka«! Než by ho peskovala, udělá radši všechno za něj! Zdolá překážky, klidně si lehne na zem. Mahulena Bo... číst článek
Langmajer fingoval bouračku! Z bouraného auta se drápal okýnkem! Langmajer fingoval bouračku! Z bouraného auta se drápal okýnkem! Jiří Langmajer (51) zažil o víkendu autonehodu. Do jeho vozu to z boku napasovala blonďatá řidička a... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Daniela Písařovicová
Daniela Písařovicová
zobrazit profil Michaela Jílková
Michaela Jílková
zobrazit profil Emanuele Ridi
Emanuele Ridi
zobrazit profil Světlana Zárubová-Witowská
Světlana Zárubová-Witowská
zobrazit profil Emma  Smetana
Emma Smetana
zobrazit profil Brigita Zlámalová
Brigita Zlámalová
zobrazit profil Martin Veselovský
Martin Veselovský