Martin Škoula

Martin Škoula

Datum narození: 28. 10. 1979
Místo narození: Litoměřice
Váha: 101 kg
Výška: 190 cm
Profese: Hokejový obránce
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Vynikající obránce Martin Škoula je vítězem Stanleyova poháru z roku 2001 s Coloradem. V KHL v dresu Omsku získal stříbro, z mistrovství světa má dvě medaile (stříbro, bronz).

Litoměřický rodák Martin Škoula nakoukl do seniorského hokeje v Litvínově, odkud odešel do zámoří. Obětavý zadák debutoval v severoamerické NHL ve dvaceti letech a za mořem strávil celkem 11 sezon. V dresech Colorada, Anaheimu, Dallasu, Minnesoty, Pittsburghu a New Jersey nasbíral v 859 duelech 210 bodů (45+165).

Zkušený bek Martin Škoula se v roce 2010 přesunul do ruské KHL, když vyslyšel nabídku Avantgardu Omsk, se kterým se v sezoně 2011/2012 probojoval do finále Gagarinova poháru. V KHL hrál také za Lev Praha a Slovan Bratislava.

Majitel prstenu pro vítěze Stanley Cupu Martin Škoula se v roce 2014 rozhodl podruhé vrátit do Čech. Oblékl dres Bílých Tygrů z Liberce a hned na začátku sezony prokázal své kvality. Škoula si zahrál v české extralize ještě v sezoně 2004/05, při výluce NHL hájil s Martinem Ručinským a Jiřím Šlégrem barvy Litvínova.

Trojnásobný otec Martin Škoula se objevil i v dresu národního týmu. Za českou reprezentaci si zahrál na mistrovství světa v letech 2004, 2006 (stříbro) a 2011 (bronz). Je také účastníkem zimních olympijských her ze Salt Lake City (2002), kde český hokejový výběr po čtvrtfinálové prohře s Ruskem na medaili nedosáhl.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Adam Kotzmann
Adam Kotzmann
zobrazit profil Jan Charouz
Jan Charouz
zobrazit profil Daniel Holzer
Daniel Holzer
zobrazit profil Tomáš Přikryl
Tomáš Přikryl
zobrazit profil Michal Kempný
Michal Kempný
zobrazit profil Marek Svatoš
Marek Svatoš
zobrazit profil František Straka
František Straka