Jiří Vašíček

Datum narození: 31. 12. 1980
Přezdívka: Váša
Místo narození: Pardubice
Váha: 91 kg
Výška: 184 cm
Profese: Hokejový obránce

Životopis

Urostlý hokejový bek a pracant Jiří Vašíček odvádí na ledě plno černé práce. Ve své kariéře slavil mistrovský titul se Slavií. V extralize platí za velkého tvrďáka, který se nebojí shodit rukavice.

Obránce Jiří Vašíček vyrůstal hokejově v Pardubicích. Po odchodu na vojnu pokračoval v Jindřichově Hradci a po sestupu do třetí nejvyšší soutěže uvažoval, že svoji nevýraznou kariéru ukončí. Po Vašíčkovi ale sáhl prvoligový Havlíčkův Brod, kde existovalo propojení s pražskou Slavií. A teprve až v sezoně 2006/2007 dostal šestadvacetiletý Jiří Vašíček příležitost zahrát si vysněnou extraligu.

Po nečekaném zlomu v kariéře přišla další osudová sezona. Slavia a drsňák Jiří Vašíček dokráčeli v ročníku 2007/2008 až k mistrovskému poháru. O rok později okusil řízný bek chuť finále podruhé, obhajobu titulu pokazily Karlovy Vary. Do finále se Jiří Vašíček podíval ještě v sezoně 2011/2012 v dresu Komety Brno, finálovou sérii zvádly lépe Pardubice, kam vyhlášený rváč a bitkař po sezoně zamířil. Když o něj klub přestal po dvou sezonách stát, rozhodl se pro angažmá v konkurenčním Hradci Králové.

Pardubický rodák Jiří Vašíček má s manželkou Nicol syna Jakuba. Ani hokejový tvrďák se ale nevyhnul některým nepříjemným životním situacím. Při oslavách postupu do finále s brněnskou Kometou mu zloděj ukradl snubní prsten. Během angažmá v rodných Pardubicích se pak o Vašíčkovi psalo, že pod vlivem alkoholu ujížděl polici.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Michal Plocek
Michal Plocek
zobrazit profil Eliška Březinová
Eliška Březinová
zobrazit profil Lukáš Sedlák
Lukáš Sedlák
zobrazit profil Tomáš Verner
Tomáš Verner
zobrazit profil Tomáš Fleischmann
Tomáš Fleischmann
zobrazit profil Tomáš Zonyga
Tomáš Zonyga
zobrazit profil Petra Nováková
Petra Nováková
zobrazit profil Martin Fassati
Martin Fassati