Petr Chovanec

Petr Chovanec

Datum narození: 4. 12. 1964
Přezdívka: P.B.Ch.
Místo narození: Praha
Profese: baskytarista
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Baskytarista Petr Břetislav Chovanec, zvaný také P.B.CH. se snad už narodil s kytarou v ruce. Ve svých deseti letech si ji dokonce postavil z parket. Tím odstartoval svoji pestrou dráhu napříč hudebním průmyslem.

Založil kapelu SGS, poté účinkoval ve skupině Prášek, kde poznal Roberta Kodyma, s kterým založil skupinu Lucie. Hrál také ve Wanastovkách, dokonce vydal sólovou desku, a o rok později se podílel jako producent na albech Anny K. a Cirkusu Praha.

Stejně jako Robert Kodym pendloval P.B.CH. mezi kapelou Lucie a Wanastowkama. Při posledním pokusu dát Lucii dohromady P.B.CH oznámil: „Nechci do obnovené Lucie, protože mi stačí hrát jen v jedné kapele a zvolil jsem Wanastowky.“ A dodal: „Navíc jsem měl plný šuplík písniček, z kterých nakonec vzniklo sólové album.“

P.B.CH však neměl úspěch jen na domácí půdě, ale zazářil i v Americe, kde dostal hvězdnou zakázku za ”velký prachy“. Procházka růžovým sadem to ale nebyla. „Rok a půl jsem se trápil, nemohl jsem se prosadit až jsem se dostal do strašné deprese. Už jsem to chtěl vzdát, když přišla nabídka složit znělku pro reality show. To mě vystřelilo nahoru a následovaly další nabídky,“ vzpomíná Petr Chovanec.

Na zahájení Karlovarského filmového festivalu v roce 2013 představil svoji šestiletou dceru Rozárku a svoji manželku Lindu Wágnerovou. Konečně byla odkryta identita do té doby neznámé přítelkyně. Naposledy byl totiž P.B.CH. viděn s Terezou Pergnerovou, s kterou měl několikaletý vztah.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Martin Mihalčín
Martin Mihalčín
zobrazit profil Viktor Sheen
Viktor Sheen
zobrazit profil Karolína Gudasová
Karolína Gudasová
zobrazit profil Tomáš Ortel
Tomáš Ortel
zobrazit profil Hana Pecková
Hana Pecková
zobrazit profil Albert Černý
Albert Černý
zobrazit profil David  Gránský
David Gránský