Robert Kodym

Datum narození: 20. 2. 1967
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák, kytarista
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Robert Kodym se proslavil jako rockový bouřlivák, frontmanem skupiny Wanastowi Vjecy a jeden ze zakládajících členů legendární kapely Lucie.

Ke kytaře si Robert Kodym našel cestu už ve 13 letech. Svoji kariéru odstartoval v roce 1988 s kapelou Wanastovi Vjeci. Měli šlágry jako Tak mi to teda nandey nebo Sbírka zvadlejch růží. Z Wanastovek odešel, a v tu samou dobu potkal Petra Chovance, s nímž založil legendární skupinu Lucie. Několikrát se ještě do Wanastovek vrátil ať už po pár letech či po dlouhé devítileté pauze. A stal se jejím frontmanem.

ROBERT KODYM - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Robert Kodym měl prý stovky žen

V době největší slávy kapely Lucie, která v anketě Anděl zvítězila v letech 1991, 1994 a 1998 v kategorii Skupina roku, měl Robert Kodym podle svých slov desítky, pak stovky žen, které mu prošly postelí. Také chodil s topmodelkou Jaroslavou Rytychovou nebo s herečkou Lindou Rybovou.

Netají se ani tím, že v té době mu drogy ani alkohol nebyly cizí. Robert Kodym přiznal, že tvrdé drogy mohly za rozpad kapely. Kvůli pervitinu a kokainu se začaly měnit jejich osobnosti. „Ten přirozený soulad, který mezi námi fungoval, se začal vytrácet a vše šlo do háje,“ přiznal muzikant.

Na začátku roku 2022 se Robert Kodym rozhodl změnit život. Strávil 66 dní v psychiatrické léčebně Červený Dvůr, aby se zbavil závislosti na alkoholu. A podařilo se! Velkolepý návrat předvedl na MFF Karlovy Vary, kde skupina Lucie vystoupila v rámce jedné party. 

Kodym: Spořádaný manžel a otec!

Manželství Roberta Kodyma se Zuzanou Tokárovou bylo tajemstvím několik let. Mají dceru Amélii Annu a začali žít poklidným rodinným životem.

O ROBERTU KODYMOVI ČTĚTE ZDE>>

Aniž by to tušili, jeden druhého si vybrali už v pubertě. Robert Kodym si jako školák psal na sešity do kolonek „předmět" kytarista, a když se své ženě svěřil, přiznala, že ona si na sešity psala Zuzana Kodymová.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Michal Foret
Michal Foret
zobrazit profil Ondřej Sluka
Ondřej Sluka
zobrazit profil Alan Merrill
Alan Merrill
zobrazit profil Ricky Martin
Ricky Martin
zobrazit profil Petr Petřek
Petr Petřek
zobrazit profil Aleš Lehký
Aleš Lehký