Vavřinec Hradilek

Datum narození: 10. 3. 1987
Místo narození: Praha
Váha: 78 kg
Výška: 168 cm
Profese: slalomář, kajakář
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Vavřinec Hradilek zářil už v juniorských soutěžích. Vrcholem jeho dosavadní kariéry je stříbrná medaile z LOH v Londýně 2012.

S kajaky začínal v roce 1997. Už od svého úplného začátku je Vavřinec Hradilek členem USK Praha a stále ho trénuje jeden a ten samý trenér - Miloslav Říha. V juniorských soutěžích Vavřinec Hradilek zářil a sbíral tituly mistra republiky. Jako jeden z nejmladších kajakářů v historii se probojoval do Českého poháru.

VAVŘINEC HRADILEK - KDO HO NAUČIL ČŮRAT VESTOJE?

Hradilek zabodoval na ME v Polsku

Svou reprezentační kariéru začínal již v mládežnických kategoriích. Na Mistrovství Evropy juniorů v Polsku roku 2004 se Vavřinec Hradilek umístil na bronzové příčce, když zlatou a stříbrnou pozici zaujmuli rovněž čeští závodníci Michal Buchtel a Luboš Hilgert mladší.

O rok později na juniorském evropském šampionátu, získal Vavřinec Hradilek stříbrnou medaili společně s Vítem Přindišem a Janem Vondrou v závodu hlídek.

V Pekingu byl Hradilek jedenáctý

Roku 2007 v závodu Světového poháru konaném v Praze, Vavřinec Hradilek překvapivě skončil na nejvyšším stupni. Na LOH v Pekingu se kvalifikoval na závodech v Praze.

V Pekingu pak skončil na 11. místě, tedy prvním nepostupovém do finálových bojů o medaile. Titul mistra světa do 23 let vypádloval v roce 2009 a v celkovém pořadí Světového poháru skončil třetí.  V roce 2010 získal třetí místo na ME v Bratislavě a druhé místo na MS ve Slovinsku.

Hradilka v Londýně porazil Molmenti

V roce 2011 a 2014 byl Vavřinec Hradilek vyhlášen vítězem ankety Kanoista roku. I to ho povzbudilo do LOH v Londýně, kde vybojoval stříbrnou medaili, když ho o 1.35 sekundy porazil Daniele Molmenti. V roce 2013 si opět v Praze dopádloval pro titul Mistra světa.

Na svém kontě má Vavřinec Hradilek čtyři zlata, dvě stříbra a jeden bronz z MS. Na ME získal dvě zlaté medaile, jednu stříbrnou a jednu bronzovou.

V roce 2023 Vavřinec Hradilek přijal nabídku České televize účastnit se soutěže StarDance. Jeho partnerkou se tam stala Kateřina Bartuněk Hrstková. Skončili na třetím místě.

O VAVŘINCI HRADILKOVI ČTĚTE ZDE>>

Vavřinec Hradilek má bratra Václava, který závodí v kategorii C2.

Partnerka Lucie Vavřinci Hradikovi porodila dvě dcery.

 

Články o celebritě

Novinky v seriálu Jedna rodina: Olympionik Vavřinec Hradilek a sado maso hrátky Čtvrtníčka a Holubové Novinky v seriálu Jedna rodina: Olympionik Vavřinec Hradilek a sado maso hrátky Čtvrtníčka a Holubové Po StarDance pronikl i do seriálu Jedna rodina. Kajakář, slalomář a stříbrný medailista z LOH 2012 V... číst článek
Hvězdy StarDance znovu na parketu! Adamczyk s Návorkovou v akci Hvězdy StarDance znovu na parketu! Adamczyk s Návorkovou v akci Nic nezapomněli! Není to tak dlouho, co skončila poslední řada StarDance, a Vavřinec Hradilek (36) s... číst článek
NEJ veselky v roce 2023! Brzobohatý záviděl šaty nevěstě NEJ veselky v roce 2023! Brzobohatý záviděl šaty nevěstě Také v právě končícím roce si »ano« řeklo mnoho tuzemských i zahraničních osobností. Přinášíme vám t... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Ondřej Zahustel
Ondřej Zahustel
zobrazit profil Aleš Valenta
Aleš Valenta
zobrazit profil Milan  Toman
Milan Toman
zobrazit profil Lukáš Sedlák
Lukáš Sedlák
zobrazit profil Patrik Bartošák
Patrik Bartošák
zobrazit profil Neymar Da Silva Santos Júnior
Neymar Da Silva Santos Júnior
zobrazit profil Roman Hamrlík
Roman Hamrlík
zobrazit profil David Lischka
David Lischka