Štěpánka Hilgertová

Datum narození: 10. 4. 1968
Místo narození: Praha
Váha: 56 kg
Výška: 165 cm
Profese: slalomářka, kajakářka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Je šestinásobnou účastnicí letních olympiiských her. Z toho dvakrát Štěpánka Hilgertová, česká vodní slalomářka a kajakářka, získala zlatou medaili.

Když byla malá, vůbec to nevypadalo, že Štěpánka Hilgertová jednou bude slavnou sportovkyní. Věnovala se gymnastice a v zimě sjezdovému lyžovaní. Čistě náhodou přes matčinu kamarádku se ve 12 letech dostala do týmu TSM Tesla Žižkov, kde začala trénovat. A šlo jí to. Už ve 13 letech získala první medaili na žákovském přeboru ČSR v hlídkách.

V roce 1983 se stala přebornicí mladšího dorostu, vypádlovala si postup do celostátních závodů dospělých a probojovala se do juniorské reprezentace. O rok později se stala dokonce získala přebornický titul ČSR v katogorii dospělých.

Na mistrovství ČSSR 1988 se poprvé Štěpánka Hilgertová stala vítězkou. Zárověň její manžel Lubor Hilgert se svým bratrem Ivanem obsadili první dvě příčky v soutěži kajaku. Na svém prvním mistrovství světa, které se konalo v USA 1989, se díky psychickému selhání Štěpánka umístila těsně pod stupni vítězů. Ale svým výkonem společně se Zdenkou Grossmannovou a Marcelou Hilgertovou se v hlídkách umístili na bronzové příčce.

Poté přišel velký úspěch, když v roce 1996 nejdříve ovládla Světový pohár a poté si zlato vezla i z olympijských her v Atlantě. Rok 1997 znamenal pro Štěpánku Hilgertovou dvě stříbrné medaile. Na MS v Brazílii je získala v jednotlivích i v hlídkách. Na ME 1998 v ČR, pak i na MS ve Španělsku 1999 a na ME v Itálii 2000 získala Štěpánka Hilgertová zlaté medaile. Ve svých třiceti letech byla neporazitelnou. 

Na LOH v Sydney na přelomu tisíciletí Štěpánka Hilgertová obhájila zlatou medaili. Poté přišla odmlka. Ale ta netrvala dlouho. Tři roky od úspěšných olympijských her a Štěpánka byla opět na trůnu. Vyjela si totiž znovu titul mistryně světa, tentokrát v Německu.

LOH v Aténách 2004 pro Štěpánku skončily až pátým místem. Pak v roce 2007 získala v Brazílii na MS bronz. O rok později už byla opět na trůnu mistryně Evropy. Výhra byla o to sladší, protože české slalomářky obsadily všechny stupně vítězů. Na druhém místě se umístila Marie Řihošková a na třetí příčce Irena Pavelková.

Poté příšly další olympijské hry. Tentokrát se konaly v Pekingu. Ale pro Štěpánku Hilgertovou nebyly vůbec šťastné. U čtvrté branky se převrhla a skončila až na devátém místě.  Na LOH 2012 v Londýně byli pro čtyřiačtyřicetiletou Hilgertovou čtyřky osudné. Zůstala těsně pod stupni vítezů na čtvrtém místě. Štěpánka Hilgertová se ale slalomu a kajakaření věnuje stále.

Štěpánka Hilgertová má s manželem Lubošem Hilgertem syna Luboše. Ten jde ve stopách obou rodičů a věnuje se slalomu a kajakům.

 

Články o celebritě

Trávníček a další první »odpadlíci« ze StarDance: Nezapomenutelné reakce na vyřazení! Trávníček a další první »odpadlíci« ze StarDance: Nezapomenutelné reakce na vyřazení! Kvůli několikatýdenní pilné přípravě si málokdo ze soutěžících ve StarDance chce připustit, že soutě... číst článek
Příběh Hilgertové: rodiče po obrně, dítě v 18 a zlatá pusa od manžela Příběh Hilgertové: rodiče po obrně, dítě v 18 a zlatá pusa od manžela Vychovávali ji rodiče, kteří se potýkali s následky obrny, otěhotněla jako čerstvě plnoletá a na vel... číst článek
StarDance: Kdo ignoroval dress code a koho měli poslat radši rovnou domů? StarDance: Kdo ignoroval dress code a koho měli poslat radši rovnou domů? Pořad StarDance se stal velmi oblíbeným, a tak není divu, že letos tu máme další, již 10. ročník. Jd... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Adam Sebastian Helcelet
Adam Sebastian Helcelet
zobrazit profil Vavřinec Hradilek
Vavřinec Hradilek
zobrazit profil Kryštof Krýzl
Kryštof Krýzl
zobrazit profil Luboš Hilgert
Luboš Hilgert
zobrazit profil Eliška Březinová
Eliška Březinová
zobrazit profil Vladimir Kličko
Vladimir Kličko
zobrazit profil Ester Ledecká
Ester Ledecká
zobrazit profil Roman Kreuziger
Roman Kreuziger