Karla Šlechtová

Datum narození: 22. 5. 1977
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: politička za hnutí ANO 2011, ekomonka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Ekonomka Karla Šlechtová byla po volbách 2017 jmenována ministryní obrany, přestože dříve vedla resort místního rozvoje. Ministerské křeslo opustila v červnu 2018.

Karla Šlechtová vystudovala podnikový management a finance na Fakultě ekonomické Západočeské univerzity v Plzni. Má certifikát z mezinárodního kurzu v nizozemské Arnhem Business School. Nějaký čas působila v Bruselu u organizace CSR Europe jako koordinátor projektových portfolií v oddělení komunikace a členská základna.

KARLA ŠLECHTOVÁ NAMÍŘILA ZBRAŇ NA FOTOGRAFY

Po návratu z Belgie řídila projekty EU v pražském Evropském centru pro veřejnou správu, a to v letech 2004 až 2005. Před svým zvolením na post ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová pracovala na Úřadu vlády ČR, kde vedla odbor evropských fondů.

V říjnu 2014 se Karla Šlechtová stala ministryní pro místní rozvoj jako nestranička za hnutí ANO 2011 ve vládě Bohuslava Sobotky, kde nahradila Věru Jourovou, která odešla do Bruselu na pozici eurokomisařky. 

Do voleb 2017 byla Karlu Šlechtová hnutím ANO vyslána jako jeho jednička kandidátky Plzeňského kraje. Mandát poslankyně získala. Prezident Miloš Zeman ji 13. prosince 2017 jmenoval ministryní obrany v mešinové vládě Andreje Babiše. V ministerském křesle ji v červnu 2018 vystřídal expolicista Lubomír Metnar, někdejší šéf resortu vnitra.

V dolní komoře Karla Šlechtová působila do podzimu 2021. 

O KARLE ŠTECHTOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Karla Šlechtová umí anglicky, německy, francouzsky, holandsky a bulharsky.

 

 

 

 

Články o celebritě

Zemřel novinář Dušan Šrámek (†60). Působil jako politický komentátor, získal ocenění Zemřel novinář Dušan Šrámek (†60). Působil jako politický komentátor, získal ocenění Ve věku 60 let zemřel český novinář Dušan Šrámek. Před listopadem roku 1989 se podílel na rozmnožová... číst článek
Fiala a jeho „parta“ přichází. Poznáte Bartoše bez dredů? Retrofotky nastupujících ministrů Fiala a jeho „parta“ přichází. Poznáte Bartoše bez dredů? Retrofotky nastupujících ministrů Premiér a sedmnáct ministrů. Tak má vypadat nová vláda, která by se měla ujmout kormidla zhruba týde... číst článek
Česko po volbách: Šlechtová s novým tetováním, Dolejš bez práce a Schillerová najednou v ANO Česko po volbách: Šlechtová s novým tetováním, Dolejš bez práce a Schillerová najednou v ANO Stará Sněmovna je minulostí, ať žije nová. Staří poslanci už vyklidili kanceláře, stěhují se do nich... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Michael Rataj
Michael Rataj
zobrazit profil Radim Fiala
Radim Fiala
zobrazit profil Magdalena Davis
Magdalena Davis
zobrazit profil Antonín Vyšohlíd
Antonín Vyšohlíd
zobrazit profil Aleš Cabicar
Aleš Cabicar
zobrazit profil Radek Zlesák
Radek Zlesák
zobrazit profil František Konečný
František Konečný
zobrazit profil Václav Horáček
Václav Horáček