Svatopluk Němeček

Svatopluk Němeček

Datum narození: 23. 2. 1972
Místo narození: Bohumín
Profese: politik
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Svatopluk Němeček je český politik a lékař, od ledna 2014 ministr zdravotnictví České republiky ve vládě Bohuslava Sobotky.

Svatopluk Němeček vystudoval všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci (získal titul MUDr.). V postgraduálním studiu získal v roce 1999 atestaci 1. stupně z vnitřního lékařství. Vzdělání si pak rozšířil, když v letech 2003 až 2005 absolvoval obor management se zaměřením na zdravotnictví na Brno International Business School (získal titul MBA).

Od roku 1996 pracoval na interním oddělení v Bohumínské městské nemocnici, kterou také od roku 2002 řídil. V roce 2005 se stal ředitelem FN Ostrava.

Svatopluk Němeček je ženatý. Jeho manželka Zdenka Crkvenjaš je popáleninovou chirurgyní která je známá mimo jiné tím, že operovala Natálii Kudrikovou po žhářském útoku ve Vítkově.

V únoru 2014 byl Svatopluk Němeček v médiích obviněn Andrejem Babišem ze závažných pochybení při správě cizího majetku nákupem předraženého přístroje CyberKnife. Přístroj dle zveřejněných informací pořídila Fakultní nemocnice v Ostravě za dvakrát až třikrát vyšší cenu, než v okolních státech.

 

Články o celebritě

Prymula zrušil projev na poslední chvíli. Expert: Podtrhlo to vládní zmatky Prymula zrušil projev na poslední chvíli. Expert: Podtrhlo to vládní zmatky Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) nakonec v pondělí nevystoupil s očekávaným televizním p... číst článek
Prymulu naštvala „účelová věc“, u Vojtěcha se ho prý bojí. Ministr promluvil o konci Prymulu naštvala „účelová věc“, u Vojtěcha se ho prý bojí. Ministr promluvil o konci Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula tvrdí, že ministerstvo zavedlo povinné bezpečnostní pr... číst článek
Masakr v Ostravě: Je v pořádku syn Zemana?! Masakr v Ostravě: Je v pořádku syn Zemana?! O své blízké se během útoku v ostravské fakultní nemocnici (FNO) báli i politici. Například syn prez... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ondřej Knotek
Ondřej Knotek
zobrazit profil Michal Šmarda
Michal Šmarda
zobrazit profil Alexandra Udženija
Alexandra Udženija
zobrazit profil David Štolpa
David Štolpa
zobrazit profil Roman Zarzycký
Roman Zarzycký
zobrazit profil Kateřina Konečná
Kateřina Konečná
zobrazit profil Ivana Nevludová
Ivana Nevludová
zobrazit profil Marcel Kolaja
Marcel Kolaja