Milan  Toman

Milan Toman

Datum narození: 30. 11. 1979
Místo narození: Litoměřice
Váha: 90 kg
Výška: 175 cm
Profese: Hokejový obránce
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Podsaditý chlapík Milan Toman vystřídal v hokejové extralize celou řadu týmu. S titulu se radoval v dresu pražské Sparty (2006), historickou zlatou medaili vybojoval také v barvách reprezentace na MS v in-line hokeji (2007).

Litoměřický rodák Milan Toman nastartoval svoji hokejovou kariéru v Roudnici nad Labem. Ofenzivní zadák se přes Kladno, Ústí nad Labem a Znojemské Orly probojoval až do kádru Sparty, kde pod vedením kouče Františka Výborného zažil v roce 2006 mistrovské oslavy.

Následující tři sezony strávil Milan Toman v kádru Českých Budějovic, kam si ho vytáhl trenér Josef Jandač. Milan Toman se stal oporou týmu, hrál přesilovky i oslabení a s Jihočechy dosáhl třikrát v řadě až na semifinále play off. V dalších letech působil šikovný bek na Kladně, Litoměřicích a ještě také v Mladé Boleslavi, kde byl společně s Davidem Výborným jedním z nejvytěžovanějších hráčů.

Milan Toman je několikanásobným účastníkem mistrovství světa v in-line hokeji a největšího úspěchu dosáhl v roce 2007. Národní mužstvo vybojovalo ve španělském Bilbau historické zlato a v dresu české reprezentace zářil kromě Tomana také zesnulý obránce Karel Rachůnek nebo další vynikající zadák Rostislav Klesla.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Pavel Pergl
Pavel Pergl
zobrazit profil Petr Sýkora
Petr Sýkora
zobrazit profil Kateřina  Cachová
Kateřina Cachová
zobrazit profil Richard Jarůšek
Richard Jarůšek
zobrazit profil Tereza Nosková
Tereza Nosková
zobrazit profil Serena Williams
Serena Williams
zobrazit profil David Bičík
David Bičík