Michal Broš

Michal Broš

Datum narození: 25. 1. 1976
Místo narození: Olomouc
Váha: 89 kg
Výška: 185 cm
Profese: Hokejový útočník
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Produktivní útočník Michal Broš je čtyřnásobným mistrem české extraligy (2x Vsetín, 2x Sparta). Na dva tituly dosáhl také ve Finsku (Kärpät Oulu) a zlatý triumf oslavil i v dresu národního týmu na MS (2000).

Olomoucký rodák Michal Broš prošel v domovském městě všemi kategoriemi. Časem vytvořil úderné duo s parťákem Ondřejem Kratěnou a po přesunu do Vsetína oslavili společně dva mistrovské tituly (1998, 1999).

Hokejová dvojčata poté přestoupila do Sparty a oba hráči znovu okusili, jak chutná šampaňské z mistrovského poháru (2000). Výborné výkony vynesly Michale Broše až na mistrovství světa, odkud si český tým, vedený koučem Josefem Augustou, odvezl zlaté medaile.

Michal Broš strávil ve Spartě dalších pět sezon, přičemž získal ještě jeden titul (2002). Pak následovalo zahraniční angažmá, šikovný forvard zamířil do finského Kärpät Oulu. V průběhu tří ročníků si Michal Broš užil mistrovské oslavy hned dvakrát (2007, 2008), ty druhé dokonce po boku kamaráda Ondřeje Kratěny.

Po úspěšné severské misi se Michal Broš vrátil do Sparty a v rudém dresu strávil pět sezon bez výraznějšího úspěchu. Proto v roce 2013 přestoupil čtyřnásobný mistr extraligy do prvoligové Mladé Boleslavi za dalším parťákem z dob dřívějších – Davidem Výborným. A oba hokejisté byli v roce 2014 u návratu Bruslařského klubu do nejvyšší soutěže.

V létě roku 2014 otevřel dvojnásobný šampion z Finska Michal Broš hokejovou školu v Neratovicích.

 

Články o celebritě

Broš se vrací do Boleslavi. Bude cepovat áčko i mládež v dovednostech Broš se vrací do Boleslavi. Bude cepovat áčko i mládež v dovednostech Bývalý vynikající útočník Michal Broš se po pěti letech vrací do extraligové Mladé Boleslavi. Mistr ... číst článek
Sestava snů Mladé Boleslavi: jednička Rittich, elitní lídři i mladé pušky Sestava snů Mladé Boleslavi: jednička Rittich, elitní lídři i mladé pušky Postup, pád, návrat a konečně úspěchy. Mladá Boleslav zažívá nejlepší roky. Za relativně stále krátk... číst článek
Pabiška o Boleslavi i barážích: Sestup nám pomohl. Co rivalita s Libercem? Pabiška o Boleslavi i barážích: Sestup nám pomohl. Co rivalita s Libercem? Góly sázel vedle Richarda Krále i Davida Výborného. Postupem let se Lukáš Pabiška vyprofiloval v Mla... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Zuzana Hejnová
Zuzana Hejnová
zobrazit profil Ondřej Štěpánek
Ondřej Štěpánek
zobrazit profil  Vladimír Sičák
Vladimír Sičák
zobrazit profil František Ptáček
František Ptáček
zobrazit profil Lenka Šmídová
Lenka Šmídová
zobrazit profil Bořek Dočkal
Bořek Dočkal
zobrazit profil Veronika Havlik
Veronika Havlik
zobrazit profil Pavel Janeček
Pavel Janeček