Ladislav Trojan

Datum narození: 1. 8. 1932
Datum úmrtí: 18. 12. 2022
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herec Ladislav Trojan, otec herce Ivana Trojana a režiséra a producenta Ondřeje Trojana, zemřel 18. prosince 2022. Bylo mu 90 let.

Od dětství hrál ochotnické divadlo, v osmi letech si dokonce v jedné pohádce zahrál roli princezny. Věnoval se i baletu. Po absolutoriu na gymnáziu Ladislav Trojan studoval na pražské DAMU. Po ukončení studia začínal v pražském Realistickém divadle, což je Švandovo divadlo na Smíchově. Jeho poslední angažmá bylo v Divadle Na Fidlovačce. V době studií také hostoval v Městském divadle v Mladé Boleslavi, kde se též seznámil se svou budoucí manželkou.

LADISLAV TROJAN SKONČIL V DOMOVĚ DŮCHODCŮ

Mezi jeho další působiště patřilo Divadlo ABC, Viola, Divadlo Radka Brzobohatého. Lidé jej mohli vidět také na Letních shakespearovských slavnostech.

Filmografie Ladislava Trojana zahrnuje více než sto položek, přičemž častěji než ve filmu točil pro televizi. Jeho snad nejznámějším filmovým počinem je ztvárnění syna Potůčka v seriálu Tři chlapi v chalupě. V poslední době hrál také v seriálech, zvláště v hojně sledované Pojišťovně štěstí.

O LADISLAVU TROJANOVI ČTĚTE ZDE>>

Ladislav Trojan měl s manželkou Olgou dva syny, kteří pokračují v rodinné tradici. Ondřej Trojan je úspěšným filmovým producentem a mladší syn Ivan Trojan se zařadil mezi nejúspěšnější české herce.

V roce 2002 Ladislav Trojan obdržel od Nadace Život umělce ocenění Senior Prix.

Herec Ladislav Trojan zemřel 18. prosince 2022. Bylo mu 90 let.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Olga Blechová Matušková
Olga Blechová Matušková
zobrazit profil Michael Zegen
Michael Zegen
zobrazit profil Vladimír Kratina
Vladimír Kratina
zobrazit profil Réka  Derzsi
Réka Derzsi
zobrazit profil Malgorzata Pikus
Malgorzata Pikus
zobrazit profil Liam  Neeson
Liam Neeson
zobrazit profil Josef Trojan
Josef Trojan
zobrazit profil Miriam Kantorková
Miriam Kantorková