Ladislav Hampl

Ladislav Hampl

Datum narození: 17. 7. 1981
Místo narození: Liberec
Profese: herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herec Ladislav Hampl se nejvíce proslavil v televizních seriálech Okresní přebor, Cesty domů a Vyprávěj.

Už jako mladý se Ladislav Hampl chtěl věnovat herectví, přestože vyrostl v rodině doktora. Po maturitě tak nastoupil na pražskou DAMU.

Po dostudování se začal věnovat jako herec divadelním představením v divadlech Rokoko nebo Na Vinohradech, kde se potkal mimo jiné s Václavem Vydrou.

Největší díru do světa udělal v divadle Na Zábradlí, kde ztvárnil hlavní roli v inscenaci Romeo a Julie. Vyzkoušel si i postavu boxera v představení Boarding Home, kde si zahrál po boku Pavla Lišky.

V televizi se objevil především v nekonečných seriálech, a to v Ordinaci v růžové zahradě nebo třeba v Cestách domů, kde se konečně dostal k profesi vlastního otce, tedy doktora. Ladislav Hampl dostal i jednu z hlavních rolí ve Vyprávěj nebo v úspěšném seriálu Televize Nova Okresní přebor, kde exceloval v roli „zhulence“ Jarmila vedle Ondřeje Vetchého.

O LADISLAVU HAMPLOVI ČTĚTE ZDE>>

Je ženatý s půvabnou Majou, kterou si tajně vzal v rodném Liberci. Manželku, o níž mluvil jako o své osudové ženě, Ladislav Hampl po pěti letech opustil.

Ve šlépějích Ladislava Hampla se vydala i jeho mladší sestra Eliška Hamplová, která je také herečkou.

 

Články o celebritě

Jana Hlaváčová (†85): Detaily posledního rozloučení! Jana Hlaváčová (†85): Detaily posledního rozloučení! V plném proudu jsou přípravy posledního rozloučení s Janou Hlaváčovou, které se uskuteční v pátek 26... číst článek
Kostka na posledním sbohem Hlaváčové (†85): Strach, že to nezvládne! Kostka na posledním sbohem Hlaváčové (†85): Strach, že to nezvládne! Do posledního rozloučení s Janou Hlaváčovou (†85) sice zbývá ještě týden a den, ale přípravy už napl... číst článek
Český lev nabitý trháky: Film Bratři válcuje nominace! A Dyková překvapila  Český lev nabitý trháky: Film Bratři válcuje nominace! A Dyková překvapila Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) představila nominace pro 31. ročník výročních cen Český le... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Viktor Antonio
Viktor Antonio
zobrazit profil Dušan Sitek
Dušan Sitek
zobrazit profil Vanda Chaloupková
Vanda Chaloupková
zobrazit profil Dominika Býmová
Dominika Býmová
zobrazit profil Sandra Nováková
Sandra Nováková
zobrazit profil Beáta Kaňoková
Beáta Kaňoková
zobrazit profil Petra Březina Vašková
Petra Březina Vašková
zobrazit profil Lauren Graham
Lauren Graham