Marek Schwarz

Marek Schwarz

Datum narození: 1. 4. 1986
Místo narození: Mladá Boleslav
Váha: 86 kg
Výška: 180 cm
Profese: hokejista
Znamení: Beran

Životopis

Rodák z Mladé Boleslavi Marek Schwarz nakoukl do velkého hokeje ve Spartě Praha, kde si už jako šestnáctiletý připsal v roce 2003 také svou extraligovou premiéru.

Po draftu týmem St. Louis Blues následovalo angažmá ve WHL v týmu Vancouver Giants, ale po roce se Marek Schwarz znovu vrátil do Prahy. Do zámoří talentovaný gólman znovu zamířil až v roce 2006, poté, co získal extraligový titul se Spartou. Brzy se také dočkal vysněného startu v nejslavnější soutěži. Svatyni St. Louis Blues hájil Marek Schwarz celkem v 6 utkáních. V roce 2009 se stále teprve dvaadvacetiletý brankář vrátil do české extraligy, kde následující tři sezóny hájil barvy své rodné Mladé Boleslavi. Marek Schwarz si udělal také dobré jméno ve Finsku po vydařeném angažmá v TPS Turku. Od svých 17 let pravidelně oblékal i dres mládežnických reprezentačních výběrů, kde posbíral mnoho individuálních ocenění z vrcholných akcí. V roce 2009 se prosadil také v seniorské reprezentaci. Na svém kontě má 5 startů.

Od ročníku 2012/13 talentovaný gólman chytá za Liberec a ukazuje, že do něj nebyly naděje vkládány bezdůvodně. Hned v roce 2013 zazářil především v play-off a v baráži, kde zaznamenal skvělé statistiky a několik čistých kont. Fanoušky modrobílých navíc bavil parádními zákroky. Tohoto šikovného brankáře ale postihl i jeden moment, který se libereckým fanouškům nemohl líbit, a to, když si dal v útkání s Pardubicemi vlastní gól. Každého vynikajícího brankáře ale potká během sezony nějaká minela.

Výborný ročník 2015/16 zakončil s Libercem ziskem mistrovského titulu. Pro další sezonu se upsal Znojmu, které hraje EBEL ligu.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Barbora Kodedová
Barbora Kodedová
zobrazit profil Petr Kumstát
Petr Kumstát
zobrazit profil Eliška Klučinová
Eliška Klučinová
zobrazit profil Zdeněk Bahenský
Zdeněk Bahenský
zobrazit profil Serena Williams
Serena Williams
zobrazit profil František Straka
František Straka
zobrazit profil Dzon Delarge
Dzon Delarge
zobrazit profil José Romera
José Romera