Pavel  Ploc

Pavel Ploc

Datum narození: 15. 6. 1964
Místo narození: Jilemnice
Profese: skokan na lyžích, politik
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Skokan na lyžích Pavel Ploc, který v 1983 pokořil světový rekord, byl poslancem za ČSSD. Tato strana jej ve volbách 2016 nominovala na kandidáta na senátora.

Od mládí byl Pavel Ploc byl aktivní sportovec. Během sportovní kariéry získal bronzové i stříbrné medaile na Zimních olympijských hrách i ve Světovém poháru. Jeho největším vzorem byl olympijský vítěz Jiří Raška. Po ukončení aktivní sportovní kariéry se stal trenérem české reprezentace ve skocích na lyžích. Byl hlavním trenérem na OH v Naganu (1998). Od roku 1996 provozuje  s manželkou penzion v Harrachově.

PAVEL PLOC - VŠE O SPORTOVCI A POLITIKOVI ČTĚTE ZDE

Do politiky Pavel Ploc vstoupil roku 1998, kdy byl zvolen zastupitelem města Harrachov za Demokratickou regionální stranu. Ve volbách v roce 2006, 2010 a 2013 byl na kandidátce sociální demokracie zvolen členem Poslanecké sněmovny PČR.

Po volbách Pavel Ploc vznesl obvinění, že mu byl nabídnut úplatek, aby přestoupil do jiné politické strany. V roce 2008 byl zvolen do Zastupitelstva Libereckého kraje, pro přílišné pracovní povinnosti však na tuto funkci v lednu 2010 rezignoval. Do senátních voleb 2016 si jej jako svého kandidáta vybrala ČSSD. Ale neuspěl.

Pavel Ploc byl ženatý a měl tři děti.

 

 

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Doktor
Martin Doktor
zobrazit profil Miroslav Dubovický
Miroslav Dubovický
zobrazit profil Martin  Hanzal
Martin Hanzal
zobrazit profil Václav Vašíček
Václav Vašíček
zobrazit profil Eva Samková
Eva Samková
zobrazit profil Mick Schumacher
Mick Schumacher
zobrazit profil Miroslav Vraštil
Miroslav Vraštil
zobrazit profil Aleš Píša
Aleš Píša