Juraj Valach

Juraj Valach

Datum narození: 1. 2. 1989
Místo narození: Topoľčany
Váha: 103 kg
Výška: 202 cm
Profese: hokejista
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Rodák z Topolčan začínal s hokejem ve Zvolenu. Prošel si zvolenskými mládežnickými týmy a pro svůj nesporný talent se probojoval i do slovenských reprezentací.

Významný pro něj byl rok 2006. Dostal příležitost na šampionátech U17 a U18. Zároveň odehrál své první utkání za seniorský tým HKM Zvolen. Pro následující rok si vybral angažmá v severoamerické WHL, konkrétně v týmu Tri-City Americans. Opět byl součástí reprezentace, tentokrát do dvaceti let a reprezentoval Slovensko na mistrovství světa.

V ročníku 2007/2008 pokračoval ve WHL a nastoupil za týmy Vancouver Giants, Regina Pats a Red Deer Rebels. Za tyto tři celky získal přes třicet kanadských bodů. Po angažmá na americkém kontinentu se rozhodl pro návrat do své vlasti a zamířil do Zvolena. Zde se stane součástí dospělého týmu a odehraje přes padesát utkání v nejvyšší slovenské soutěži a připíše si i dva starty za druholigovou Detvu.

V dalších dvou sezonách byl stabilním členem zvolenského týmu a připsal si i premiéru v seniorském národním týmu. Poté jeho kroky zamířili do České republiky. Prvním stanovištěm byla brněnská Kometa, ve které v sezóně 2011/2012 odehrál přes dvacet utkání. Ve stejném ročníku zamířil na hostování do Slavie, které pomohl v bojích o umístnění.

Další ročník byl součástí sestavy Brna a před začátkem ročníku 2013/2014 se stěhoval do pražské Slavie. Ihned se stal užitečným členem týmu a přispěl jedenácti góly a stejným počtem asistencí. Po bodově úspěšné sezoně si jej do týmu Slovenska vybral Vladimír Vůjtek a Valach se stal účastníkem mistrovství světa 2014 v Minsku.

 

Články o celebritě

SESTŘIH: Sparta - Chomutov 3:4. Piráti rozhodli devět vteřin před koncem SESTŘIH: Sparta - Chomutov 3:4. Piráti rozhodli devět vteřin před koncem Hokejisté předposledního Chomutova zvítězili v předehrávce 32. kola extraligy 4:3 na ledě Sparty, kt... číst článek
Další krutá rána pro hokejistu Valacha (28): Po smrti ženy (†22) POŠKOZENÍ MOZKU! Další krutá rána pro hokejistu Valacha (28): Po smrti ženy (†22) POŠKOZENÍ MOZKU! Předloni zemřela hokejistovi Jakubovi Valachovi (28) při porodu dvojčat manželka Simona. Teď slovens... číst článek
Po smrti manželky zasáhla hokejistu Valacha další rána. Syn má poškozený mozek! Po smrti manželky zasáhla hokejistu Valacha další rána. Syn má poškozený mozek! Život dokáže být krutý. Silní jedinci se však dokážou vyrovnat se vším. Takovým člověkem je i hokeji... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Lukáš Brož
Lukáš Brož
zobrazit profil Milan Švenger
Milan Švenger
zobrazit profil Štěpán Koreš
Štěpán Koreš
zobrazit profil Jan Tománek
Jan Tománek
zobrazit profil Miroslav Slepička
Miroslav Slepička
zobrazit profil Andy Murray
Andy Murray
zobrazit profil Filip Jícha
Filip Jícha
zobrazit profil Lukáš Konečný
Lukáš Konečný