Tomáš Vorel ml.

Tomáš Vorel ml.

Datum narození: 27. 1. 1986
Místo narození: Praha
Výška: 168 cm
Profese: herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Tomáš Vorel ml. nosí jméno svého slavnějšího otce Tomáše Vorla st., herce, scénáristy a především režiséra. Nicméně i Vorel ml. si už vyšlapuje svou cestičku slávy a to především na poli herectví.

Tomáš Vorel ml. vystudoval Gymnázium Elišky Krásnohorské v pražské Michli a poté nastoupil ke studiu ekonomie na VŠE. S filmem tedy po studijní stránce nemá nic společného, a proto také často tvrdí, že se za herce nepovažuje. Přesto se vždy nakonec v nějakém dalším snímku objeví. To určitě těší především ženské publikum, neboť si za svou kariéru stihl vybudovat poměrně silnou fanouškovskou základnu. Za lamače dívčích srdcí je považován zhruba od roku 2007 díky své roli v Gymplu. Zatímco Jiří Mádl zde hraje mazánka z bohaté rodiny, Tomáš Vorel ml. je ve filmu svědomitý a pracovitý. A zdá se, že podobně jsou na tom i v reálném životě.

Poprvé před kameru si už ale stoupl mnohem dřív a to v roce 1988 ve filmu svého otce Pražská pětka. Ostatně všechny filmy, ve kterých si Tomáš Vorel ml. zahrál, režíroval právě Tomáš Vorel st. Nejinak tomu bylo ve romantické komedii Cesta z města (2000), ceolovečerní grotesce Skřítek (2005) nebo v pokračování diváckého hitu Gymplu s nabízejícím se názvem Vejška. Hlavní roli ztvárnil vedle Anny Linhartové také v Cestě do lesa. I když je jeho otec excentrický, mají se rádi a navzájem se uznávají.

S nadsázkou říká, že v životě se řídí myšlenkou Arnolda Baxe, že člověk by měl zkusit všechno kromě incestu a lidových tanců.

 

Další Herci

zobrazit profil Felix Holzmann
Felix Holzmann
zobrazit profil Dalibor Buš
Dalibor Buš
zobrazit profil Jan Kříž
Jan Kříž
zobrazit profil Dušan Sitek
Dušan Sitek
zobrazit profil Morgan Freeman
Morgan Freeman
zobrazit profil Martha Issová
Martha Issová
zobrazit profil Filip Švarc
Filip Švarc