Radim Jančura

Radim Jančura

Datum narození: 12. 1. 1972
Místo narození: Ostrava
Profese: Podnikatel

Související celebrity

Životopis

Jeden z nejznámějších českých podnikatelů. Bojuje proti korupci a řídí několik dopravních firem. Radim Jančura - člověk se smyslem pro obchod a vyznavač pohodlného cestování.

Radim Jančura, držitel ceny podnikatel roku 2005 a věrný podporovatel zakladatele hnutí ANO Andreje Babiše, vystudoval Vysoké učení technické v Brně. Na Elektrotechnické fakultě získal titul inženýr. Pochází z rozhraní Slezska a Moravy - Ostravy.

Radim Jančura v roce 1996 založil síť „Žluťásků“, neboli společnost Student Agency. Ta se stala fenoménem doby pro spoustu mladých cestovatelů. Původně Radim Jančura zahájil provoz agentury pro au- pair, ale jeho podnikatelské myšlení mu vnuklo jednoduchou ideu. Po založení společenství chůviček, si zřídil i vlastní autobusové linky, které chůvy do rodin v cizinách dopravovaly. Zprvu náhodný podnikatelský záměr se Radimu Jančurovi vyplatil natolik, že se žluté autobusy staly součástí dopravního trhu.

Radim Jančura po Student Agency „jede“ dále. V roce 2009 založil dceřinou společnost Regio Jet a začal tak konkurovat jedné z největších dopravních firem na českém trhu – Českým dráhám. S novou specializací na osobní železniční dopravu je Radim Jančura tvrdým zastáncem pohodlného cestování. Radim Jančura dlouhodobě kritizuje politiku jiných dopravních firem, s Českými dráhami se dokonce v roce 2012 schází u soudu.

Radim Jančura je velmi ambiciózní a podnikavý. Mimo jiné jeho firma patří mezi největší prodejce letenek, zájezdů v Česku. Pohodlí při cestování se Radim Jančura snaží přenést i do taxikaření. Od roku 2013 je zřizovatelem Tick Tack taxi, další firmy vzniklé pod křídly Student Agency

Radim Jančura, sympaťák a zapřísáhlý starý mládenec, se v roce 2012 oženil za Markétu Peňázovou.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Miloslav Zeman
Miloslav Zeman
zobrazit profil Matyáš Hložek
Matyáš Hložek
zobrazit profil Jaroslav Patera
Jaroslav Patera
zobrazit profil Michael Kohajda
Michael Kohajda
zobrazit profil Eliška Olšáková
Eliška Olšáková
zobrazit profil Oldřich Lipský
Oldřich Lipský
zobrazit profil Pavlína Wolfová
Pavlína Wolfová
zobrazit profil Pavel  Čekan
Pavel Čekan