Petra Braunová

Petra Braunová

Datum narození: 31. 1. 1967
Profese: spisovatelka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Spisovatelka Petra Braunová je známé jako autorka dětské literatury, jako např. Rošťák Oliver, ale také coby někdejší dlouhodobá partnerka herečky Jitky Smutné.

K psaní Petra Braunová tíhla již odmala. Psala články do různých časopisů. Několik let působila ve Francii a Belgii jako au-pair v různých rodinách a tyto zkušenosti ji napomohly ke knize Česká služka aneb Byla jsem au-pair.

Známá česká spisovatelka Petra Braunová, která se věnuje převážně dětské a mládežnické literatuře s dlouholtou partnerkou, herečkou Jitkou Smutnou, zažila i horké chvilky. Jedna z nich byla koupě staré školy, která po renovaci měla sloužit nejen jako rekreační chata pro tehdy zamilovaný pár, ale jedna její část byla vyhrazena k volnočasovým aktivitám obyvatel Měčína. Po nečekané ztrátě angažmá Jitky SmutnéCestách domů se ale vše finančně zkomplikovalo. 

O PETŘE BRAUNOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Petra Braunová má syna Olivera a dcery Johanu a Marii. Děti jsou jí inspirací k její práci. Není tedy divu, že po vzoru svého syna Olivera napsala knihu plnou dobrodružství, kterou nazvala Rošťák Oliver.

Spisovatelka Petra Braunová a herečka Jitka Smutná se po víc než desetiletém vztahu rozešly.

 

 

Další Spisovatelé

zobrazit profil Marie Formáčková
Marie Formáčková
zobrazit profil J. K.  Rowling
J. K. Rowling
zobrazit profil Zdeněk  Jirotka
Zdeněk Jirotka
zobrazit profil Jan Poláček
Jan Poláček
zobrazit profil Arnošt Goldflam
Arnošt Goldflam
zobrazit profil Karel Steigerwald
Karel Steigerwald
zobrazit profil Milan Kundera
Milan Kundera