Magdaléna Zimová

Magdaléna Zimová

Datum narození: 27. 1. 1974
Místo narození: Trenčianské Teplice, Slovensko
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Magdaléna Zimová se proslavila především jako televizní sestřička ze seriálového hitu TV Nova Ordinace v růžové zahradě.

Slovenská herečka Magdaléna Zimová, rozená Matejková, vystudovala pražskou DAMU. V Praze také poznala svého exmanžela Karla Zimu, se kterým má dvě děti, a to dceru Agátu a syna Jonáše. Nejmladšího syna Bruna porodila svému druhému muži Filipu Polemovi, který podniká v zahradnictví. Jejím bratrem je též herec Martin Matejka.

MAGDALÉNA ZIMOVÁ - EXMANŽEL SÁHL PO PRÁŠCÍCH

V Ordinaci si Zimová vzala ředitele

Mezi nejznámější divadelní role Magdalény Zimové patří ústřední postava ve hře Malá mořská víla či Bertička v inscenaci Opice a ženich.

Do srdcí televizních diváků se Magdaléna Zimová zapsala jako zdravotní sestra Míša Prouzová v seriálu Ordinace růžové zahradě, v němž se provdala za ředitele kamenické nemocnice v podání Igora Chemly. Hrála též mj. v seriálech Svatby v Benátkách nebo Dabing Street.

Objevila se také např. ve filmu Rajonové blues, kde si Magdaléna Zimová zahrála s Michalem Juřicou nebo s Igorem Barešem, dále pak ve snímcích Ve stínu, Modrý tygr či Ztraceni v Mnichově.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Nataša Burger
Nataša Burger
zobrazit profil Karel Heřmánek
Karel Heřmánek
zobrazit profil Becki Newton
Becki Newton
zobrazit profil Pavel Sedláček
Pavel Sedláček
zobrazit profil Daniela Bambasová
Daniela Bambasová
zobrazit profil Klára Issová
Klára Issová
zobrazit profil Petra Hřebíčková
Petra Hřebíčková