Olga Schoberová

Olga Schoberová

Datum narození: 15. 3. 1943
Místo narození: Praha
Profese: Herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Olga Schoberová je považována za jednu z nejhezčích českých hereček vůbec. Aby ne, jako první Češka to dotáhla na úvodní stránku celosvětové známého časopisu Playboy.

I když je Olga Schoberová průkopnicí české krásy v zahraničí díky filmům, nikdy tuto profesi nestudovala. Než se dostala na filmová plátna, pracovala jako fakturantka v pražském Technomatu. Do filmu jí obsadil režisér Antonín Kachlík. Vybral pro ni vedlejší roli vedle památného dua - Jiří Šlitr a Jiří Suchý.  Pro její božské tělo ji platonicky milovaly miliony diváků. Moc dobře si toho byli vědomi režiséři filmů, kde Olga Schoberová účinkovala. Charakteristická role Olgy Schoberové byla hned ta první velká ve filmu Limonádový Joe, která jí otevřela nejen srdce tuzemských diváků (zaškatulkovali si ji jako „sladkou naivku“), ale také tzv. železnou oponu. Olga Schoberová si vycestováním za hranice Československa pomohla i v osobním životě. Při natáčení westernového filmu poznala svého budoucího manžela Brada Harrise, za nějž byla vdána v letech 1967 až 1969. Vdávala se pak ještě jednou, v roce 1972 za herce a producenta Johna Calleyho. S ním vydržela dvacet let. Její sláva stoupala strmě nahoru, pohybovala se vedle hvězd jako Clint Eastwood. Role přicházely jako na běžícím pásu, a tak ji diváci mohli vidět ve filmech Kdo chce zabít Jessii? nebo Pane, vy jste vdova.

Ke konci kariéry se Olga Schoberová předvedla českým divákům ve filmu Adéla ještě nevečeřela. Poté se odsunula do ústraní a svou velkou slávu si užívá v klidu střídavě v Praze a ve Spojených státech amerických. V době, kdy odcházela od Brada Harrise, a než si našla Johna Calleyho, měla Olga Schoberová tříletý románek s režisérem Jurajem Jakubiskem. Zamiloval se do ní, když spolu točili snímek Dovidenia v pekle, priatelia. Schoberová ho okouzlila, když točila v rouše Evině. „Pobláznil se a bylo to moc milé,“ netají Olga.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Růžena Merunková
Růžena Merunková
zobrazit profil Maxime Bouttier
Maxime Bouttier
zobrazit profil Robert Jašków
Robert Jašków
zobrazit profil Filip Tůma
Filip Tůma
zobrazit profil Jiří Adamíra
Jiří Adamíra
zobrazit profil Roman Mrázik
Roman Mrázik
zobrazit profil Marika Procházková
Marika Procházková
zobrazit profil Dorota Nvotová
Dorota Nvotová