Marek Půček

Marek Půček

Datum narození: 5. 8. 1990
Přezdívka: Řidič - zabiják
Profese: bývalý fotbalista
Znamení: Lev

Životopis

Marek Půček svým luxusním vozem srazil v srpnu 2014 na autobusové zastávce dívku Marii a z místa nehody utekl.

Osudná nehoda, jejíž důsledky plnily stránky českých novin několik dní, se stala 5. srpna 2014  krátce po půl páté ráno. Tehdy v den svých 24-tých narozenin řidič Marek Půček srazil svým luxusním BMW 5 dívku čekající na náměstí Kinských v Praze 5 na autobusové zastávce.

Marek Půček sice po nehodě zastavil o pár metrů dál, ale zjistit stav těžce zraněné dívky se nevydal. Místo toho vytáhl z auta svého bojového psa jménem Asa a utekl. Jednadvacetiletá Marie i přes okamžitou pomoc svědků a následně i záchranářů na místě podlehla.

Za šestnáct hodin po nehodě se mladík sám přihlásil na policejní služebně. Policisté provedli test na alkohol i na toxické látky, oba testy se ukázaly jako negativní. Při vyšetřování však vyšlo najevo, že Marek Půček má z minulosti trest zákazu řízení a to právě za jízdu pod vlivem alkoholu nebo návykové látky.

Soudy mu dříve rovněž uložily podmíněný trest odnětí svobody za podílnictví. Podle vyšetřovatelů srpnové nehody byl Marek Půček pod vlivem pravděpodobně i před tragédií na náměstí Kinských, ale nelze to prokázat právě s ohledem na dlouhou dobu mezi časem nehody a odběrem krevních vzorků.

Sám uvedl, že před nehodou vypil dvě malá piva a po tragédii zpanikařil. Po zveřejnění totožnosti řidiče se začaly plnit sociální sítě informacemi o tom, že Marek Půček je známá postava v komunitě pražské zlaté mládeže. Bývalý nadějný fotbalista se stal podle kamarádů smíchovským frajerem, který si myslel, že mu patří svět. Peníze na obživu si prý vydělával prodejem drog. V jeho BMW byly nalezeny stopy po kokainu.

Případ byl na podzim 2014 odročen z důvodu potřeby vyslechnutí dalších svědků. Kamarádům viníka se totiž k soudu nechtělo a snažili se mu vyhnout všemi způsoby. Čekají je nepříjemné otázky na průběh narozeninové oslavy, která předcházela tragédii. Podle zatím neověřených skutečností zde Marek Půček zkonzumoval větší množství alkoholu a snad i požil kokain. Žalobkyně viní mladého řidiče z usmrcení, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové. Marku Půčkovi může ulehčit jen to, že se sám přihlásil, projevil lítost a nabídl pozůstalým odškodnění. Všemi prostředky za něj bojuje i matka, která napsala soudu otevřený dopis, kde popisuje výchovu syna jako přísnou a nehodu pokládá za neštastnou událost.

Případ Marka Půčka oživil téma trestu pro agresivní řidiče. Veřejnost měla to dobou ještě v živé paměti případy dálníčních pirátů Luboše Laciny či Aleše Trpišovského.  Kauza Marka Půčka však poukázala i na bezohlednost arogantních řidičů, kterí se pohybují ve světě velkých peněz. Jejich typickým příkladem je známý lobista Roman Janoušek, který v opilosti srazil na ulici ženu.

Od soudu Marek Půček za smrtelnou nedodu dostal šestiletý trest. V dubnu 2022 čelil obžalobě kvůli držení značného množství kokainu. Soud mu za to uložil trest podmínění v délce 2,5 roku. Rozsudek je pravomocný.

 

Články o celebritě

Písařovicová ve StarDance: Strašně těžká úloha po Markovi s Terezkou Písařovicová ve StarDance: Strašně těžká úloha po Markovi s Terezkou Sedmačtyřicetiletá Kostková (47) moderuje StarDance 17 let a zvažuje odchod z projektu. „V naší prof... číst článek
Ztracený zešílel: Česká republika obsadí Londýn Ztracený zešílel: Česká republika obsadí Londýn Osmatřicetiletý zpěvák přemýšlí o tom, že po vyprodaných koncertech v Praze dokáže to samé i na lege... číst článek
Tento muž zabil 21letou dívku: Luxusním BMW vjel na zastávku Tento muž zabil 21letou dívku: Luxusním BMW vjel na zastávku Marek Půček (24), který v úterý ráno v Praze na zastávce srazil a zabil 21letou dívku svým luxusním ... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Marek Zelinka
Marek Zelinka
zobrazit profil Vladivojna La Chia
Vladivojna La Chia
zobrazit profil Jaroslav Sauer
Jaroslav Sauer
zobrazit profil Jan Tománek
Jan Tománek
zobrazit profil Margaret Thatcher
Margaret Thatcher
zobrazit profil Martin Netolický
Martin Netolický
zobrazit profil Jaromír Ostrý
Jaromír Ostrý