Marcela Urbanová

Marcela Urbanová

Datum narození: 19. 6. 1967
Profese: bývalá sekretářka Jiřího Čunka
Znamení: Blíženci

Životopis

Marcela Urbanová je bývalá sekretářka Jiřího Čunka, která ho zažalovala o půl milionu korun za urážlivá a nepravdivá tvrzení na její adresu.

Marcela Urbanová svědčila v případu, v němž Jiří Čunek čelil obvinění, že jako vsetínský starosta převzal v roce 2002 půlmilionový úplatek v souvislosti s privatizací městských bytů. Čunkovo trestní stíhání nakonec státní zástupce zastavil, stejně jako následné stíhání Marcely Urbanové pro křivou výpověď.

Začátkem roku 2014 senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL) a jeho bývalá sekretářka Marcela Urbanová u pražského městského soudu uzavřeli smír. Jiří Čunek slíbil, že se zdrží jakýchkoliv výroků na adresu Maeceli Urbanové s výjimkou prostého konstatování faktu, že figurovala jako svědkyně v jeho trestní kauze. Uzavření smíru navrhla hned na začátku jednání právnička Urbanové Klára Samková.

Marcela Urbanová napadla web politika žalobou na ochranu své osobnosti, kde se psalo, že lhala. Při vyšetřování prý vyšly najevo její nestandardní schůzky s policií ještě před obviněním Jiřího Čunka. Součástí uzavřeného smíru je povinností Jiřího Čunka tyto výroky odstranit.

Žena vedle Čunka žalovala i jeho stranu, omluvu a odškodné požadovala po jejím předsedovi a vicepremiérovi Pavlu Bělobrádkovi. Poukazovala totiž na to, že na Čunkově webu je copyright lidovců. V rámci smíru však tuto část žaloby vzala zpět.

Marcela Urbanová se již na Jiřím Čunkovi v minulosti soudně domohla omluvy a 80 000 korun za poškození pověsti. Jiří Čunek ji totiž nejen označil za lhářku, ale také zveřejnil její osobní korespondenci.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Lukáš Vlček
Lukáš Vlček
zobrazit profil Ivo Pojezný
Ivo Pojezný
zobrazit profil Dáša Vokatá
Dáša Vokatá
zobrazit profil Jitka Minková
Jitka Minková
zobrazit profil Zdeněk Janáček
Zdeněk Janáček
zobrazit profil Svatopluk Němeček
Svatopluk Němeček
zobrazit profil Otakar Vávra
Otakar Vávra