Filip Rajmont

Datum narození: 9. 9. 1977
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Filip Rajmont se do podvědomí diváků dostal díky seriálům Ulice a Velmi křehké vztahy. Pochází z divadelní rodiny. Je vnukem E. F. Buriana, synem herečky Kateřiny Burianové a režiséra Ivana Rajmonta.

Tím, že Filip Rajmont pochází z herecké rodiny, neměl pochyby a vystudoval DAMU obor herectví. Po studiu v roce 2000 nastoupil do angažmá Klicperova divadla v Hradci Králové. Od roku 2005 je na volné noze, ale přesto spolupracuje se spoustou divadel např. Národní divadlo, Divadlo pod Palmovkou. V televizi se proslavil rolí Oskara Prokeše v seriálu Velmi křehké vztahy nebo Otu Puklického v seriálu Ulice.

Členem ND se Rajmont stal roku 2010

Po absolutoriu se stalo působištěm Filipa Rajmonta Klicperovo divadlo v Hradci Králové, kde se mu dostalo mnoha hereckých příležitostí – spolupracoval především s režisérem Vladimírem Morávkem na čechovovských inscenacích: ve Třech sestrách, v Rackovi a ve Strýčku Váňovi, v Goldflamově atd.

Roku 2010 se Filip Rajmont stal členem Činohry ND. Diváci ho mohli vidět na několika pražských scénách, např. v Divadle Komedie, v Divadelním spolku Kašpar, v Divadle Viola dokonce účinkuje spolu se svou matkou v představení z díla svého dědečka E. F. Buriana pod titulem Jsem tvého života amen (režie Ivan Rajmont).

Filip Rajmont se věnuje i dabingu

V Národním divadle začal Filip Rajmont své hostování v Shakespearově Romeovi a Julii (Benvolio) v režii Vladimíra Morávka. Dále ztvárnil: Číšníka ve Sluhovi dvou pánů, Doktora Vernona-Lazara v Massiniho Ohlušujícím pachu bílé, Damise v Tartuffe Impromptu!. 

Filip Rajmont účinkoval mj. ve filmech Zatracení (2001, režie D. Svátek), Nuda v Brně (2003, režie Vl. Morávek), Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005, režie Vl. Morávek), Pouta (2009, režie R. Špaček) a další.

Jednu z klíčových postav Filip Rajmont ztvárnil v dramatu Očitý svědek (2021) nebo v tragikomedii Tátou proti své vůli (2023).

Kromě hraní se Filip Rajmont věnuje i dabingu. Jeho hlasem promlouvají např. Chris Gauthier nebo Masi Oka.

O FILIPU RAJMONTOVI ČTĚTE ZDE>>

Herec a dabér Filip Rajmont žil v registrovaném partnerství s režisérem Vladimírem Drhou, který zemřel v červnu 2017.

 

Články o celebritě

Slova Michala Novotného o homosexuálech pobouřila celebrity: Leitgeb běsní, Krejčík a Rajmont reagovali posměchem! Slova Michala Novotného o homosexuálech pobouřila celebrity: Leitgeb běsní, Krejčík a Rajmont reagovali posměchem! Přestože má pověst baviče, je pravdou, že je Michal Novotný (44) hodně velký svéráz. Před lety uděla... číst článek
Lucie Vondráčková o roli v Ulici: Synové mě hnali do práce! Lucie Vondráčková o roli v Ulici: Synové mě hnali do práce! Na televizních obrazovkách v seriálu TV Nova Ulice je Lucie Vondráčková (43) pro diváky nováčkem, al... číst článek
Rychtář, Novotný, Macura: Nejlepší dvojníci v seriálu Iveta Rychtář, Novotný, Macura: Nejlepší dvojníci v seriálu Iveta Třetí řada minisérie Iveta se právě začala natáčet pro platformu Voyo. Bude sledovat peripetie zpěva... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Keira  Knightley
Keira Knightley
zobrazit profil Bassie Carter
Bassie Carter
zobrazit profil Pamela  Anderson
Pamela Anderson
zobrazit profil Milo Ventimiglia
Milo Ventimiglia
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry
zobrazit profil Barbora Mudrová
Barbora Mudrová
zobrazit profil Mayim Bialik
Mayim Bialik
zobrazit profil Antonie Talacková
Antonie Talacková