Lucie Konášová

Lucie Konášová

Místo narození: Praha
Profese: scenáristka

Související celebrity

Životopis

Lucie Konášová se zařadila mezi nejznámější a nejžádanější české scenáristy. K jejím úspěchům patří seriál Dobrá čtvrť nebo pokračování Nemocnice na kraji města.

V roce 1992 Lucie Konášová ukončila FAMU, katedru scenáristiky a dramaturgie. Poté pracovala pro několik reklamních agentur, psala do řady periodik (Český deník, Prostor, později Xantypa, Playboy aj.) a zároveň natočila své první věci - celovečerní pohádky Jabloňová panna, Nevěsta pro Paddyho nebo televizní film Vůně vanilky.

LUCIE KONÁŠOVÁ - SYN SI ZAHRÁL JEŽÍŠKA

Její jméno začalo být známé poté, co napsala úspěšný seriál Dobrá čtvrť. V roce 2005 Lucie Konášová dokončila celovečerní filmovou pohádku Anděl Páně (režie Jiří Strach), ve které si zahráli např. Ivan Trojan, Jiří Bartoška, Jiří Dvořák, David Švehlík, Zuzana Kajnarová, Oldřich Navrátil či Klára Issová.

Lucie Konášová se podílela na scénáři Ordinace v růžové zahradě, napsala pokračování Nemocnice na kraji města nebo scénář k pohádce Zlatovláska.

O LUCII KONÁŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Má syna Jakuba a je podruhé vdaná. Se svým mužem, novinářem Josefem Konášem, Lucie Konášová spolupracovala při psaní Operace Silver A, pak následoval scénář o českém konfidentovi gestapa Nachtman.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Lucie Radová
Lucie Radová
zobrazit profil Tomáš Pavlíček
Tomáš Pavlíček
zobrazit profil Jiří Soukup
Jiří Soukup
zobrazit profil Kristýna Květová
Kristýna Květová
zobrazit profil Vítek Pokorný
Vítek Pokorný
zobrazit profil Lukáš Melník
Lukáš Melník
zobrazit profil Biser Arichtev
Biser Arichtev
zobrazit profil Kristína Herczegová
Kristína Herczegová