Matthew  Vaughn

Matthew Vaughn

Datum narození: 7. 3. 1971
Místo narození: Londýn, Anglie
Profese: režisér a filmový producent
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Matthew Vaughn, americký režiser, známý také jako manžel supermodelky devadesátých let Claudie Schiffer, se podílel na několika úspěšných filmech. Svou práci prý miluje.

Matthew Vaughn byl od malička přesvědčen, že jeho biologickým otcem je herec Robert Vaughn, jenže ten to vždy popíral. Matka, herečka Kathy Ceaton měla totiž v době početí také vztah s britským šlechticem George de Vere Drummondem, a jak později v 80. letech ukázaly testy, právě on je tím pravým biologickým otcem. Matthew Vaughn tak dodatečně přijal příjmení De Vere Drummond, které používá pro svůj osobní život.

V květnu 2002 se oženil s německou super modelku jménem  Claudia Schiffer, se kterou má tři děti. Syna Caspara a dcery Clementine a Cosimu.

Dobrým kamarádem se mu stal Guy Ritchie, jemuž produkoval filmy Sbal prachy a vypadni (na kterém každý vydělal zhruba 9 miliónů liber), Podfu(c)k i propadák Trosečníci. Dokonce mu šel i za svědka na svatbě s Madonnou.

Jeho režisérským debutem byl krimithriller Po krk v extázi, za který vyhrál roku 2005 ocenění Best British Director. Dalším režisérským zářezem se mohl stát X-Man: Poslední vzdor, jenže od něj Matthew Vaughn kvůli rodinným problémům pouhé 2 týdny před natáčením, upustil. Jeho druhým filmem se tedy stal až Hvězdný prach, u něhož se také značně podílel na tvorbě scénáře. Nijak neskrývá, že notnou inspirací mu byla knižní předloha Princezny nevěsty.

Oliver Stone je buddhista (dříve býval protestantem). Je potřetí ženatý. Jeho první žena byla Najwa Sarkis, s níž žil v letech 1971 až 1977. V roce 1981 se oženil podruhé a vzal si filmovou asistentku Elizabeth Burkit Cox, s níž vydržel do roku 1993. Tři roky poté se oženil s Sun-jung Jung.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Matěj Chlupáček
Matěj Chlupáček
zobrazit profil Martin Knopp
Martin Knopp
zobrazit profil Jaroslav Vízner
Jaroslav Vízner
zobrazit profil Jakub Medvecký
Jakub Medvecký
zobrazit profil Karel Janák
Karel Janák
zobrazit profil Petr Kolečko
Petr Kolečko
zobrazit profil Taika Waititi
Taika Waititi