Larry Ellison

Larry Ellison

Datum narození: 17. 8. 1944
Místo narození: Lower East Side, New York, USA
Profese: Spoluzakladatel Oraclu
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Americký podnikatel Lawrence Ellison je spoluzakladatel a byl výkonný ředitel počítačové firmy Oracle Corporation. Jeho současné jmění se vyšplhalo až na 41 miliard dolarů a patří mezi nejzámožnější lidi planety.

Larry odstupuje z funkce generálního ředitele společnosti a jmenovanými zástupci jsou Safra Catzová a Mark Hurd. Hurd má v popisu práce dohlížet na prodej a služby, kdežto Catzová, která do nýnějžka zastávala funkci finanční ředitelky, má na starosti výrobu, finační stránku společnosti a bude řešit právní otázky.

Lawrence ovšem z firmy zdaleka neodchází.  Stal se výkonným předsedou a technickým ředitelem Oraclu. Hodlá zde i nadále hrát důležitou roli, což dokazuje také fakt, že zůstává největším akcionářem firmy s podílem dvacetpět procent, který tvoří podstatnou část jeho majetku. Paradoxem je, že při založení Oraclu v roce 1977 se podílel částkou 1200 dolarů.

Larry Ellison byl čtyřikrát ženatý a na účtu má i stejný počet rozvodů. Nejdéle vydržel v manželství jedenáct let a to s Nancy Wheeler Jenkins. Jeho poslední ženou byla Melanie Craft, spisovatelka románů.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jan Mühlfeit
Jan Mühlfeit
zobrazit profil Patrik Paulis
Patrik Paulis
zobrazit profil Petr Zahradníček
Petr Zahradníček
zobrazit profil Lenny Filipová
Lenny Filipová
zobrazit profil Radim Vrbata
Radim Vrbata
zobrazit profil Eva Pilarová
Eva Pilarová
zobrazit profil Ondřej Brousek
Ondřej Brousek
zobrazit profil Giuseppe Maiello
Giuseppe Maiello