Jackie Chan

Jackie Chan

Datum narození: 7. 4. 1954
Přezdívka: Jackie Chan
Místo narození: Hong Kong
Profese: herec, kaskadér, režisér
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jackie Chan je hvězdou Honkongských i amerických akčních filmů, ve svém životě natočil více jak 100 filmů, podílí se na filmové režii i na psaní scénářů. Jackie Chan je sám sobě i kaskadérem. Jeho začátky však nebyly úplně jednoduché.

Původem čínský herec Jackie Chan to v životě neměl úplně lehké, jak by se mohlo na první pohled zdát. Narodil se v Hong Kongu v jedné z chudších rodin. Byl pojmenován Chang Kong Sang. Jeho otec pracoval jako kuchař a matka byla služebná francouzského konzula. V době Občanské války v Číně rodina emigrovala do Australie, kde si změnil své jméno na Jackie Chan.

Rodiče Jackieho Chana přihlásili do čínské dramatické akademie, kde se po deset let tvrdého výcviku učil bojovým uměním, akrobacii ale také zpěvu. V akademii byl vystavován přísným tělesným trestům.

Po deseti letech na akademii se uchytil jako kaskadér. Měl možnost pracovat s Brucem Leem a po objevení jeho komediálního talentu i s dalšími hvězdami, nejen čínského, ale i hollywoodského filmu.

Mezi jeho nejznámější role patří například Wong Fei MuOpilém mistrovi, šéf inspektor Lee ve filmu Tuxedo, KevinPolice story, kde si mimo jiné vyzkoušel režii i akční režii a mnoho dalších.

Dnesk má na kontě přes 100 filmů a ve svém věku uvažuje už o střídmějších rolích a hlavně o režírování filmů.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Daniel Bambas
Daniel Bambas
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská
zobrazit profil Matěj Havelka
Matěj Havelka
zobrazit profil Zuzana Mausová
Zuzana Mausová
zobrazit profil Stefanie Reinsperger
Stefanie Reinsperger
zobrazit profil Milan Hejduk
Milan Hejduk
zobrazit profil František Peterka
František Peterka
zobrazit profil René Schreier
René Schreier