Mark  Wahlberg

Mark Wahlberg

Datum narození: 5. 6. 1971
Místo narození: Massachusetts
Znamení: Blíženci

Životopis

Mark Wahlberg je americký herec, producent a bývalý rapper, který měl za mlada problém s dodržováním zákonem.

Marky Mark, jak si na počátku své kariéry nechával říkat, si užíval svůj teenagerský život plný drog,alkoholu a podobných nezákonných hrátek. V mládí měl také rasistické sklony – házel kamení po Afroameričanech. Později, pod vlivem PCP, útočil na Vietnamce – jednoho z nich zbil do bezvědomí a druhého trvale oslepil na jedno oko. Za tyto zločiny byl Wahlberg obviněn z pokusu o vraždu a odsouzen ke dvěma letům vězení, ze kterých si odseděl 45 dní. V tu chvíli se mu rozhodl pomoci jeho bratr Donnie a z vězení ho „vykoupil“ pod podmínkou, že se jeho styl života změní.

Tak tedy založili kapelu Marky Mark And The Funky Beach a rázem se jejich pilotní singl (Good Vibrations) stal celosvětových hitem.

Narodil se nedaleko Bostonu jako nejmladší z devíti dětí. Jeho sourozenci se jmenují Arthur, Jim, Paul, Robert, Tracey, Michelle, Debbie a Donnie.

Na startu jeho herecké kariéry střídal pouze malé role jako například Basketbalový deník nebo Vzbuďte se, vojáci!.  Pak ale přišel režisér Paul Thomas Anderson s filmem Hříšné noci v roce 1997 a nabídl Markovi hlavní roli (mladičký porno herec), kterou s vděčností přijal. Poté už se mu do klíná valily samé pecky jako Válka gangů, Tři Králové nebo Planeta opic. Ve filmu Dokonalá bouře si záhrál po boku George Clooneyho. Dalším snímkem byla opět gangstera s perfektním obsazením (EdwardNorton, Charlize Theron) Loupež po italsku. Mezi jeho nejlepší kousky patří film Fighter, kde hrál po boku Christiana Balea a nebo Odstřelovač.

 Od roku 2001 žije s modelkou Rheaou Durham a společně mají tři děti – Ella Rae (nar. 2003), Michael (nar. 2006) a Brendan Joseph (nar. 2008). Wahlberg je praktikující římský katolík a založil charitativní organizaci Mark Wahlberg Youth Foundation.

 

Další Herci

zobrazit profil Vojtěch Kotek
Vojtěch Kotek
zobrazit profil Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
zobrazit profil Oleg Pavlovič Tabakov
Oleg Pavlovič Tabakov
zobrazit profil Tovah Feldshuh
Tovah Feldshuh
zobrazit profil Taylor John Smith
Taylor John Smith
zobrazit profil Vladimír Javorský
Vladimír Javorský
zobrazit profil Johnny Depp
Johnny Depp
zobrazit profil Chris Hemsworth
Chris Hemsworth