Vladimír 518

Vladimír 518

Datum narození: 8. 8. 1978
Místo narození: Hostivice
Profese: rapper, ilustrátor
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Vladimír 158, jeden z nejvýznamnějších rapperů na české hip hop scéně, založil značku Big Boss a vytvořil projekt Kmeny.

Vladimír Brož alias Vladimír 518 patří mezi nejdéle působící rappery v Česku. Rap ale není jeho jediným zájmem. Rád tvoří a obohacuje společnost svým pohledem na svět. Tak také vznikly knihy Kmeny 0 a Kmeny, které popisují subkultury v Československu. V roce 2015 Česká televize poprvé vysílala šestnáctidílný dokument Kmeny. Kromě Kmenů vydal také knihu Město=médium.

Vladimíra 518 můžeme slyšet ve skupině PSH, jako sólového umělce nebo na deskách jiných rapperů či skupin, např. Indy & Wich, Orikoule, Řezník nebo Hugo Toxxx. O dospívání české hip hop scény svědčí ocenění, které v posledních letech získal. Za rok 2009 získal některá ocenění na internetu či v hudebních časopisech, většího, transparentnějšího úspěchu se dočkal při vyhlašování Cen Anděl, kde získal prvenství v kategorii Hip Hop and R’n’B.

Kromě hudby a psaní knih se Vladimír 518 věnuje také kresbě a výtvarnictví. Ilustroval knihy, časopisy i komiksy. Zúčastnil se ilustrátorské soutěže RAW - Raw Art Wrestling, a to při exhibičním prvním kole. Dále je Vladimír Brož jedním ze tří autorů divadelního představení SPAM - projekt se soustřeďuje na audiovizuální synchronizaci zvuku a světla. K příležitosti zahájení podzimní divadelní scény roku 2010 vznikl projekt Karel Gott Prager, který měl odbourat vytvořené klišé kolem architekta Karla Pragera.

V březnu roku 2015 oslavil společně se svou manželkou Simonou narození dcery Johanky.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Markéta Muchová
Markéta Muchová
zobrazit profil Markéta Konvičková
Markéta Konvičková
zobrazit profil Dara Rolins
Dara Rolins
zobrazit profil Jakub Smolík
Jakub Smolík
zobrazit profil Ivan Mládek
Ivan Mládek
zobrazit profil Olga Lounová
Olga Lounová