Sam Smith

Sam Smith

Datum narození: 19. 5. 1992
Místo narození: Londýn
Profese: zpěvák, textař
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Sam Smith je britský zpěvák, kterého proslavil chytlavý singl od Naughty Boy "La La La", ve kterém hostoval. Dva roky poté už zpěvák získal čtyři ocenění Grammy.

Sam Smith svou kariéru odstartoval v roce 2012, kdy se objevil v písni skupiny Disclosure. O rok později zveřejnil první singl z debutového alba Lay Me Down a objevil se v písni La La La, která osadila přední příčky většiny hudebních žebříčků. V roce 2014 Sam vydal album In The Lonely Hour a ihned se s ním dostal na vrchol britské hitparády a na druhé místo v žebříčku Billboard 200. Album se stalo druhým nejprodávanejším albem roku 2014. Prvenství si odnesla Taylor Swift s albem 1989.

Zpěvák se začal objevovat i v amerických televizních pořadech a talk show a jeho sláva stoupala strmě nahoru. Největším hitem je píseň Stay With Me, která se stala hitem léta 2014, a v roce 2015 zvítězila ve dvou kategoriích Grammy. Ceny Grammy za rok 2015 vyhrál Sam Smith celkem čtyři.

Zpěvák se stal součástí charitativního projektu Band Aid 30, ve kterém nazpíval společně s irskými a britskými zpěváky vánoční píseň Do They Know It's Christmas?. Kromě Sama Smithe v písni zpívá například Ed Sheeran, One Direction nebo Ellie Goulding.

V roce 2014 se zpěvák veřejně přiznal, že je homosexuál a na předávání cen Grammy prohlásil, že album In The Lonely Hour je o muži, který mu zlomil srdce a chtěl by mu poděkovat, že díky němu vyhrál tyto ceny. Většina písní na albu jsou o lásce, zlomeném srdci, rozchodu a odloučení, což tento vzkaz dokonale vysvěluje.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Zuzana Kolářová
Zuzana Kolářová
zobrazit profil Justin Timberlake
Justin Timberlake
zobrazit profil Helena Vondráčková
Helena Vondráčková
zobrazit profil Jiří Macháček
Jiří Macháček
zobrazit profil Věra Bílá
Věra Bílá
zobrazit profil Juwana Jenkins
Juwana Jenkins
zobrazit profil Xindl X (Ondřej Ládek)
Xindl X (Ondřej Ládek)
zobrazit profil Marie Rottrová
Marie Rottrová