Tyra Banks

Tyra Banks

Datum narození: 4. 12. 1973
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA
Výška: 178 cm
Profese: Modelka, zpěvačka, moderátorka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Tyra Banks je známá americká modelka, herečka, zpěvačka a moderátorka. Jako jedna z prvních Afroameričanek se dostala na titulní strany mnoha časopisů.

Tyra Banks začala svou modelingovou kariéru již v 15 letech v agentuře L.A. Models poté, co ji v předešlých čtyřech agenturách odmítli. Strávila s nimi rok a poté přešla do Elite Model Management. Jako teprve třetí Afroameričanka měla možnost spolupracovat s kosmetickou společností Cover Girl. Když Tyra dostala nabídku na práci v Evropě, přerušila školu a přestěhovala se do Milána. Již v prvním roce (1991) se objevila na více jak 20 přehlídkách na Pařížském týdnu módy. Po této zkušenosti se objevila na titulníích stranách významných časopisů jako je Elle, Teen Vouge a Vouge. Předváděla pro značky Chanel, Valentino nebo Fendi a objevila se také v módních kampaních pro Dolce & Gabbana, Yves Saint Laurent, Ralph Lauren nebo například Nike. Fotila pro více než 20 magazínů sportovně zamřené ilustrace a stala se tak prrvní Afroameričankou, která získala tak veliký počet rozličných a významných smluv.

Zpět do Spojených států se vrátila v polovině 90. let, kde se věnovala více komerčnímu modelingu. V roce 1997 získala cenu VH v kategorii Supermodelka roku. Ve stejném roce se objevilla na titulní straně katalogu Vicotria´s Secret models a až do roku 2005 byla mezi Victoria´s Secret Angels. V roce 2010 podepsala smlouvu s agenturou IMG Models.

Tyra Banks ale není pouze americkou supermodelkou. Vidět jsme ji mohli i na televizních obrazovkách. Poprvé si zahrála ve čvrté sérii seriálu Fresh Prince, kde se dohromady objevila v sedmi epizodách. Další role získala ve filmech Higher Learning, Inferno nebo Love Stinks. V roce 2000 ztvárnila významnou roli barmanky-tanečnice ve filmu Coyote Ugly. Jako moderáorka, porotkyně a exkluzivní producentka se Tyra uplatnila v reality show Amerika hledá topmodelku.

V hudebním průmyslu se angažovala svou přítomností ve videoklipech pro písně Black and White od Michaela Jacksona, Love Thing od Tiny Turner, Trife life od Mobb Deep, Too Funky od George Michaela a Don´t Wanna Lose You od Lionela Richieho. Sama v roce 2004 nazpívala Shake Ya Body a singl vydala také s NBA hráčem Kobem Bryantem.

V říjnu roku 2011 vydala Tyra novelu o modelingu která se dostala na list bestsellerů novin The New York Times.

Ve volném čase pořádá množství akcí pro děti, protože se velmi zajímá o charitu, životní prostředí a týrané děti.

 

 

Další Modelky

zobrazit profil Dominika Branišová
Dominika Branišová
zobrazit profil Melanie Vančurová
Melanie Vančurová
zobrazit profil Šárka Zdvořilá
Šárka Zdvořilá
zobrazit profil Aneta Vignerová
Aneta Vignerová
zobrazit profil Andrea Verešová
Andrea Verešová
zobrazit profil Veronika Fašinová Hejlíková
Veronika Fašinová Hejlíková
zobrazit profil Martina Dvořáková
Martina Dvořáková
zobrazit profil Jana Tvrdíková
Jana Tvrdíková