Adam Levine

Adam Levine

Datum narození: 18. 3. 1979
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA
Profese: Zpěvák, skladatel
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Adam Levine, frontman známé americké skupiny začal s hudbou již v mládí v kapele Kara´s Flowers. Se stejnými členy poté prorazili do světa jako Maroon 5.

Adam Levine se narodil v Los Angeles. V dětství byl donucen podstoupit terapii, když se v jeho sedmi letech rodiče rozvedli a on začal brečet, křičet a kopat kolem sebe. O pár dní pozdějí se s faktem smířil ale rodiče ho i přesto poslali na terapii, která byla podle jeho slov ztrátou času. Během studiu na Brentwood School poznal Jesse Carmichala a Mickeyho Maddena, kteří se později stali členy jeho kapely.

V roce 1955 založil Adam kapelu Kara´s Flowers. Dalšími členy byli Jesse Carmichael, Mickey Madden a Ryan Dusick. První koncert měli v Holywoodu v klubu Whisky a Go Go, ale producenti si jich všimli až v roce 2007 na plážové párty. Podepsali smlouvu s Reprise records a Tommy Allen s Johnem DeNicolou s nimi nahráli 11 skladeb, čímž vytvořili jejich první album, The Fourt World. Album bohužel nebylo úspěšné a prodalo se pouze kolem 5000 kopií. Po této zkušenosti je nahrávací společnost vyhodila a kapela se rozpadla.

Adam se společně s Jessem odstěhovali do New Yorku, kde na jeden semestr nastoupili na Five Towns College. Poté se ale rozhodli složit zpět svou půvoní kapelu, nahrát demo a zkusit ho poslat do několika nahrávacích společností. Jediní, koho jejich demo zaujalo byla Octone records. Jeden z prezidentů této společnosti jim poradil přibrat k sobě páteho člena, Jamese Valentina, a přejmenovat se na Maroon 5.

První zakázku získala kapela právě díky Jamesi Valentinovi, který během natáčení seriálu Judging Amy napsal několik písní o své bývalé přítelkyni Jane. Kapela tyto písničky nahrála a vytvořila z nich debutové album Songs about Jane, které se ihned stalo obrovským hitem. Alba se prodalo přes 10 milionů kopií a zajistilo Maroon 5 budoucí slávu.

V roce 2005 získali první cenu Grammy v kategorii Objev roku a o rok později Grammy v kategorii Nejlepší popové vystoupení dua nebo skupiny za singl This Love. Roku 2007 vyšlo druhé album s názvem It Won´t Be Soon Before Long a po jeho vydání vyjeli na turné po různých státech USA. Třetí album, Hands All Over, vydané v roce 2010 obsahovalo píseň Moves like Jagger, která zaznamenala celosvětový úspěch a stala se devátou nejvíce prodávanou písní na internetu s 8,5 miliony kopií.

V únoru 2012 vytvořil Adame Levine nahrávací společenost 222 Records. V roce 2013 byl časopisem People zvolen nejvíce sexy mužem roku.

Adam chodil v roce 2010 s modelkou Vicotria´s Secret Anne Vyalitsynou, se kterou se o dva roky později rozešel a dal se dohromady s její kolegyní Behati Prinsloo, kterou si 19. července 2014 vzal v Cabo San Lucas v Mexiku.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Mikolas Josef
Mikolas Josef
zobrazit profil Petra Janů
Petra Janů
zobrazit profil Andrea Bocelli
Andrea Bocelli
zobrazit profil Vladimír Mišík
Vladimír Mišík
zobrazit profil Mirai Navrátil
Mirai Navrátil
zobrazit profil zpěvačka Fergie
zpěvačka Fergie
zobrazit profil Gwen Stefani
Gwen Stefani
zobrazit profil Alan Bastien
Alan Bastien