Lionel Richie

Lionel Richie

Datum narození: 20. 6. 1949
Místo narození: Tuskegee, Alabama, USA
Profese: zpěvák, skladatel, herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Legendární soulový zpěvák, který se proslavil zpěvem romantických balad. Jeho jméno zdobí Hollywoodský chodník slávy a má nespočet ocenění.

Lionel Richie stojí za zrozením celosvětově proslulého hitu We Are the World, který složil se zpěvákem Michaelem Jacksonem. To však není to jediné, s čím je tento populární americký zpěvák spojován. V posední době se po celém světě rozšířila informace, že by mohl být biologickým otcem Khloé Kardashian, sestry Kim Kardashian. Lionel vše popřel a tak se pravdu nejspíš nikdy nedozvíme.

Příběh Lionela Richieho je tak trochu americký sen. Jednoho dne procházel kampusem, kousek od místa, kde bydlel a nesl saxofon, na který uměl hrát jen pár not. Všimla si ho parta kluků, kteří si říkali The Mystics a zeptali se ho, zda umí hrát na saxofon. Odpověděl, „Ano!“. A tak se stal saxofonistou a zpěvákem ve skupině, která se později přejmenovala na The Commodores. V 70. letech se stali jednou z nejúspěšnějších kapel. V roce 1982 se Lionel rozhodl vydat vlastním směrem a dal se na sólovou dráhu. Jeho prvním sólovým úspěchem je autorství písně Lady, která se v podání zpěváka Kennyho Rogerse dostala v roce 1980 na první místo americké hitparády. O rok později Richieho duet se zpěvačkou Dianou Ross Endless Love dosahuje stejné pozice.

Lionel léta spolupracoval s celou řadou umělců. S Michaelem Jacksonem se v roce 1985 stali autory úspěšné písně We Are the World, kterou nazpívali přední američtí interpreti v rámci pomoci hladovějící Africe. Píseň se stala okamžitě neskutečným hitem a zaujala nejvyšší pozice v hitparádách po celém světě.   

Lionel Richie je dvakrát rozvedený a má tři děti. Dvě vlastní, syna Milese a dceru Sophii a z prvního manželství adoptivní dceru Nicole Richie. Ta se stala známá především díky přátelství s dědičkou hotelového impéria Paris Hilton.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Jaromír Mayer
Jaromír Mayer
zobrazit profil Pokáč (Jan Pokorný)
Pokáč (Jan Pokorný)
zobrazit profil Matěj Ruppert
Matěj Ruppert
zobrazit profil Ruda z Ostravy (Michal Kavalčík)
Ruda z Ostravy (Michal Kavalčík)
zobrazit profil Peter Pecha
Peter Pecha
zobrazit profil Václav Ševčík
Václav Ševčík
zobrazit profil Britney Spears
Britney Spears