Rita Ora

Datum narození: 26. 11. 1990
Místo narození: Priština, Jugoslávie
Profese: zpěvačka, textařka, herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Rita Sahatçiu Ora, známá pod svým pseudonymem Rita Ora je mladá, krásná a talentovaná žena, která se prosadila v kariéře zpěvačky. Je také herečka, ale herectví bere jako vedlejší práci.

Rita Ora je zpěvačka kosovského původu, která nyní žije ve Velké Británii. Své kariéře se začala věnovat roku 2004, ale pořádně známou se stala v roce 2009. Rok 2009 byl pro Ritu velice úspěšný. V tomto roce vystupovala jako soutěžící v soutěži od BBC, Eurovision: Your Country Needs You. Později v tomto roce také podepsala nahrávací smlouvu se společností Roc Nation, kterou v roce 2008 založil známý rapper Jay-Z.

Své první debutové album nahrála po boku známých profesionálů, jako je například Ester Dean, will.i.am, Drake, Kanye West, The Dream a Stargate. O svém prvním albu v jednom rozhovoru řekla, že jsou v něm známy prvky popu, ale také trochu jazzu ve stylu Gwen Stefani. V prosinci roku 2011 vyšel její nejznámější hit Hot Right Now, který měla společně s hudebním producentem DJ Fresh. Mezi její další známé hity patří R.I.P., na kterém se s ní podílel známý rapper Tinnie Tempah, také hit I Will Never Let You Down, Love at war a spousty dalších.

Rita se také objevila ve vedlejší roli ve filmu Šmejdi,  nebo v seriálu 90210. Další roli si zahrála ve velkofilmu Rychle a zběsile 6, kde odstartovala závod mezi Vinem Dieselem a Michelle Rodriguez. V roce 2013 se potvrdilo, že bude hrát ve filmu 50 odstínů šedi roli Mii Greyové, nevlastní sestry hlavního hrdiny Christiana Greye. Film  vyšel v únoru 2015.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Karel Plíhal
Karel Plíhal
zobrazit profil Petr Borkovec
Petr Borkovec
zobrazit profil Jessica Simpson
Jessica Simpson
zobrazit profil Selena Gomez
Selena Gomez
zobrazit profil zpěvačka Fergie
zpěvačka Fergie
zobrazit profil Jana Kociánová
Jana Kociánová
zobrazit profil Zuzana Kolářová
Zuzana Kolářová
zobrazit profil Bohouš Josef
Bohouš Josef