Jessie J

Datum narození: 27. 3. 1988
Místo narození: Londýn, Velká Británie
Profese: zpěvačka, hudební skladatelka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jessica Ellen Cornish je známá britská zpěvačka a hudební skladatelka, která si říká Jessie J. Prosadila se hlavně jako textařka pro zpěváka Chrise Browna a zpěvačku Miley Cyrus.

Jessie J se narodila v Londýně. Ve svých jedenácti letech byla obsazena do muzikálu Whistle Down the Wind (Pískej si do větru) britského hudebního skladatele Andrewa Lloyda Webbera. V šestnácti letech začala studovat na univerzitě BRIT School a od sedmnácti let byla členkou dívčí hudební skupiny Soul Deep, kterou ale opustila kvůli tomu, že by ta skupina neměla nikdy úspěch. Ve svých pouhých osmnácti letech prodělala cévní mozkovou příhodu v důsledku Wolffova-Parkinsonova-Whiteova syndromu, který jí byl diagnostikován v jedenácti letech, jako vrozené onemocnění.

První smlouvu podepsala s vydavatelstvím Gut Records, které ale zkrachovalo. Chvíli na to se Jessie J prosadila jako textařka a hudební skladatelka u Sony ATV, kde také podepsala smlouvu. Napsala text úspěšného hitu „Party in the USA“ pro americkou zpěvačku Miley Cyrus a také napsala texty k hitům známého Chrise Browna.

Snem Jessie J byl také zpěv. Své první debutové album začala nahrávat v roce 2005 a dokončeno bylo v lednu 2011. Jeho název je „Who You Are“ a bylo představeno 28.2.2011. Součástí alba se stala píseň „Big White Room“, kterou Jessie J napsala ve svých sedmnácti letech. Song vychází ze zkušenosti, když ve svých deseti letech viděla v nemocnici umírat malého chlapečka. Však nejvíc pyšná je Jessie J na svou píseň „Who You Are“, která má být vzorem pro mladé lidi. Na konci roku 2010 představila svůj první singl z alba, píseň „Do It Like a Dude“. Však nejvíce prorazila mezi hudební hitparády v roce 2011 s písní „Price Tag“ ve které se s ní objevil rapper B.o.B. V roce 2013 vyšlo její druhé album Alive, které nesklidilo příliš velký úspěch a bylo to podle publika o hodně slabší, než předchozí album. Třetí album „Sweet Talker“ vyšlo v říjnu 2014.

Jessie J se přiznala ke své bisexuální orientaci v roce 2011. Říkala, že měla vztah s muži, ale i s ženami a že obojí jí vyhovuje. V srpnu 2012 potvrdila, že si nechá oholit hlavu pro charitativní účely a v březnu 2013 vystoupila na charitativním koncertě s oholenou hlavou. Koncert vynesl charitě 75 milionů liber.  

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Lucia Šoralová
Lucia Šoralová
zobrazit profil Britney Spears
Britney Spears
zobrazit profil Michael Kmeť - Separ
Michael Kmeť - Separ
zobrazit profil Bohouš Josef
Bohouš Josef
zobrazit profil Petra Janů
Petra Janů
zobrazit profil Adam Janota
Adam Janota
zobrazit profil Daniel Hůlka
Daniel Hůlka