Dana Stodolová

Dana Stodolová

Datum narození: 19. 7. 1970
Profese: odsouzená vražedkyně
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Dana Stodolová, česká sériová vražedkyně. Manželé Stodolovi zabili a okradli osm lidí v důchodovém věku. Oba jsou odsouzeni k doživotnímu trestu.

Sériovými vraždami bezmocných lidí ve věku 62 až 81 let se manželé Stodolovi řadí mezi vrahy s největším množstvím obětí v České republice.

Dana Stodolová se narodila na Slovensku. Již v patnácti letech se provdala o rok později porodila dceru. Manželství však kvůli problémům skončilo rozvodem. Ani druhé manželství neskončilo šťastně. Dana Stodolová se s manželem odstěhovala do Kanady, kde pracovala jako barová tanečnice. V této době byla jednoho dne cestou z práce znásilněna. Podle svých slov utrpěla velké psychické trauma a musela užívat silné léky. Následně se Dana Stodolová provdala za několikrát trestaného Jaroslava Stodolu. Pár se dostal v důsledku nestálého zaměstnání do finančních problémů.

Nezkrotná touha po penězích dohnala manžele Stodolovi k několinásobným vraždám. Za jeden rok a čtrnáct dní brutálně zavraždili celkem osm lidí. Při útocích se pachatelé maskovali a snažili se, aby vraždy vypadaly jako sebevraždy. Motiv vražedných manželů byl jasný. Peníze. Osmi násilnými vraždami si přišli na něco málo přes třista tisíc korun.

Po zatčení se Dana Stodolová snažila všechno hodit na svého manžela. Jaroslav Stodola vzal všechnu vinu na sebe. Podle psychologů byla hlavním koordinátorem vražd Dana Stodolová. Jaroslav Stodola byl údajně na své ženě psychicky závislý a poslušně plnil vše, co si přála.

V roce 2004 byli oba manželé doživotně odsouzeni.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Petr Sadovský
Petr Sadovský
zobrazit profil Josef Suchánek
Josef Suchánek
zobrazit profil Petr Slavík
Petr Slavík
zobrazit profil František Čuňas Stárek
František Čuňas Stárek
zobrazit profil Liubov Tupiková
Liubov Tupiková
zobrazit profil Jozef Halász
Jozef Halász
zobrazit profil Michal Nohejl
Michal Nohejl
zobrazit profil Matěj Misař
Matěj Misař