Ellie Goulding

Ellie Goulding

Datum narození: 30. 12. 1986
Místo narození: Hereford, Anglie
Profese: zpěvačka, textařka, producentka

Související celebrity

Životopis

Ellie Goulding je mladá nadějná anglická zpěvačka, která se nejvíce proslavila díky hitu I Need Your Love, ke ktrému dělal hudbu slavný světový DJ, Calvin Harris. Svým sopránem uchvátila spousty lidí a stává se stále známější po celém světě.

Elena Jane Goulding, známá pod svým uměleckým pseudonymem Ellie Goulding se narodila a vyrůstala v městečku Lyonshall, poblíž Kingtonu v Hereforshire, v Anglii. Zde také studovala na Lady Hawkins' High School. Po střední škole odešla na Kent University, kde studovala drama a také zde začala objevovat a rozvíjet svůj pěvecký talent. Od svých devíti let hrála na klarinet a ve črtnácti letech jí zlákalo hraní na kytaru. Vlastní folkové písně začala Ellie psát v patnácti letech.

Proslavila se především díky úspěchu v anketě BBC Sound of 2010 a vítězstvím Ceny kritiků na BRIT Awards. Díky těmto úspěchům podepsala nahrávací smlouvu se společností Polydor Records v roce 2009. Její první debutové album má název Lights a vyšlo v roce 2010. Album sklízelo v Bristkých hitparádách velké úspěchy. Dokonce vyhrálo žebříček v UK Albums Chart. V roce 2010 poprvé vystoupila na iTunes festivalu, který si velice oblíbila, že tam vystupovala i v roce 2012 a 2013.

V dubnu 2011 zpívala na svatební hostině prince Williama a Kate Middleton, v Buckinghamském paláci. Dokonce zazpívala i pro prezidenta USA, Baracka Obamu a jeho ženu Michelle. V říjnu 2012 vydala své druhé sólové album Halcyon, které získalo velice pozitivní ohlasy od světových kritiků, kteří byli jejím zajímavým hlasem tak unešeni, že dokonce podotknuli, že v Ellie vidí budoucí velkou hvězdu. Album se umístilo na druhém místě v žebříčku UK Albums Chart.

Ellie nazpívala jednu z titulních písní ke světoznámému filmu 50 odstínů šedi, který byl uveden do kin v únoru 2015. Píseň nese název "Love Me Like You Do" a během pár dní se stala velice populární po celém světě. Velký úspěch měla i u lidí, kteří film vidět nechtějí, nebo se jim nelíbil. Také nazpívala známé hity, např. "Outside" a "I Need Your Love", ke kterým dělal hudbu celosvětově známý hudební producent Calvin Haris.

 

 

Články o celebritě

Beckhamová chce po ňadrech i svaly: Z Posh Spice je Sporty Spice 2 Beckhamová chce po ňadrech i svaly: Z Posh Spice je Sporty Spice 2 Léta se členka někdejší popové skupiny Spice Girls Victoria Beckhamová (48) pyšnila vychrtlou postav... číst článek
Kate slaví 40! Z holky v krajkových kalhotkách manželkou budoucího krále Kate slaví 40! Z holky v krajkových kalhotkách manželkou budoucího krále 9. ledna slaví půvabná Kate Middletonová, manželka prince Williama (39), své čtyřicetiny. Nejoblíben... číst článek
Nečekané něžnosti mezi Kate a Williamem: Jediný moment prozradil vše! Nečekané něžnosti mezi Kate a Williamem: Jediný moment prozradil vše! Princ William (39) se svou manželkou Kate Middletonovou (39) sice dodržují královský protokol a na v... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Revolta (Marek Kaleta)
Revolta (Marek Kaleta)
zobrazit profil Marika Gombitová
Marika Gombitová
zobrazit profil Debbi (Deborah Kahl)
Debbi (Deborah Kahl)
zobrazit profil Gwen Stefani
Gwen Stefani
zobrazit profil zpěvačka Fergie
zpěvačka Fergie
zobrazit profil Athina Langoska
Athina Langoska
zobrazit profil Tereza Kerndlová
Tereza Kerndlová
zobrazit profil Nikola Kusendová
Nikola Kusendová