Libuše Šmuclerová

Datum narození: 11. 1. 1963
Místo narození: Nová Paka
Profese: předsedkyně představenstva Czech News Center

Související celebrity

Životopis

Libuše Šmuclerová, předsedkyně představenstva Czech News Center, se v anketách opakovaně umisťuje mezi nejvlivnějšími českými ženami.

Když v roce 2012 sestavovaly Hospodářské noviny žebříček 25 nejvýznamnějších žen českého byznysu, přiznaly první místo Libuši Šmuclerové. V anketě 50 nejvlivnějších lidí českých médií prestižního časopisu Forbes dosáhla v témže roce na druhou příčku a přeskočila tak nejen všechny ženy, ale i drtivou většinu mužů.

O LIBUŠI ŠMUCLEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Libuše Šmuclerová šéfovala TV Nova

Však už v té době měla rodačka z Nové Paky a absolventka žurnalistiky na Univerzitě Karlově Libuše Šmuclerová za sebou bohatou novinářskou kariéru.

Nejprve Libuše Šmuclerová působila pět let jako dramaturgyně a moderátorka v Československé televizi, jedenáct let pak prožila v nejsledovanější tuzemské televizi Nova, kde pracovala jako dramaturgyně, programová ředitelka a nakonec i výkonná ředitelka a jednatelka.

Šmuclerová řídí soukromou akademii

Od 2007 byla Libuše Šmuclerová šéfkou největšího tuzemského mediálního domu CNC, původně Ringier Axel Springer CZ. Zároveň řídila soukromou Akademii žurnalistiky a nových medií v Praze. Posléze usedla do křesla předsedkyně představenstva CNC. V lednu 2023 se stala šéfkou správní rady Unie vydavatelů.

S bývalým manželem lékařem Romanem Šmuclerem založila síť klinik estetické medicíny Asklepion. Po rozvodu se stal partnerem Libuše Šmuclerové bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, v roce 2015 ale po třech společných letech ohlásili rozchod.

Libuše Šmuclerová má dceru Justinu-Annu Šmuclerovou (*2001).

 

Články o celebritě

»Železná lady« Libuše Šmuclerová o začátcích TV Nova: Byli jsme odsouzeni k neúspěchu! »Železná lady« Libuše Šmuclerová o začátcích TV Nova: Byli jsme odsouzeni k neúspěchu! V neděli to bylo přesně 30 let od chvíle, kdy televize Nova začala vstupovat do našich domovů a změn... číst článek
Pan „IKEA“ McCabe o cenách, které naštvaly Čechy: Proč jsou ceny v Česku tak jiné? Pan „IKEA“ McCabe o cenách, které naštvaly Čechy: Proč jsou ceny v Česku tak jiné? Nákupy nábytku například v Německu by už pro Čechy neměly být tak výhodné. Obchodní dům IKEA totiž z... číst článek
Manželé Brzobohatí poprvé spolu na pódiu: Hádka kvůli záchodu! Manželé Brzobohatí poprvé spolu na pódiu: Hádka kvůli záchodu! Poprvé po svatbě se Daniela (44) a Ondřej (40) Brzobohatí postavili spolu na pódium při vyhlášení so... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Marika Šoposká
Marika Šoposká
zobrazit profil Anna Brandejs
Anna Brandejs
zobrazit profil Kryštof Hádek
Kryštof Hádek
zobrazit profil Stanislav Majer
Stanislav Majer
zobrazit profil Tomáš Novotný
Tomáš Novotný
zobrazit profil Luboš Lacina
Luboš Lacina
zobrazit profil Veronika Freimanová
Veronika Freimanová
zobrazit profil Petr Arenberger
Petr Arenberger