Shaun White

Shaun White

Místo narození: San Diego, Kalifornie
Profese: snowboardista, skateboardista
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Shaun White, král snowboardingu. Díky svým zrzavým dlouhým vlasům si vysloužil přezdívku "The Flying Tomato" - "Létající rajče". Své první olympijské zlato získal už v devatenácti letech v Turíně. Dnes patří mezi snowboardové legendy a jeho počet vítězných medailí je obrovský.

Shaun White se začal prohánět na snowboardu již od svých šesti let. Brzy se začal objevovat na menších soutěžích. Pravidelně vítězil a s přehledem porážel své vrstevníky. Talent ryšavého chlapce nezůstal bez povšimnutí. Devítiletý Shaun White zaujal i legendu světového skateboardingu, Tonyho Howka, který se stal jeho patronem a rádcem.

Obrovský talent a veselá povaha vytvořila z Shauna Whita sportovní hvězdu. Byl hostem mnoha televizních show a vesele poskytoval rozhovory. Ve třinácti letech se stal členem týmu Burton a profesionální dráha plná úspěchů začala. Od roku 2003 se začal pravidelně zúčastňovat na zimních extrémních hrách X Games v Aspenu a Coloradu.  Poprvé tam zvítězil v roce 2003. Do roku 2011 nasbíral 11 vítězství v disciplínách Slopestyle a Superpipe. Začal se také věnovat skateboardingu, díky kterému vyhrál i letní X Games a Us open Skate Cup.

Dětským snem hvězdného snowboardisty bylo získat zlato na olympijských hrách. Sen se splnil rovnou dvojnásobně. V roce 2006 a 2010 v Turíně a Vancouveru. Své vítězství bohužel na dalších hrách neobhájil. Na zimní olympiádě konané v ruské Soči zůstal na čtvrtém místě. 

Shaun White však není znám jen jako snowboardista. Jeho velkou vášní se stala také hudba. Hraje na kytaru a se svými přáteli založil kapelu jménem Bad things, s níž během volna koncertuje. Z dalších sportů se věnuje fotbalu a surfování.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Michal Gulaši
Michal Gulaši
zobrazit profil Jan Skácelík
Jan Skácelík
zobrazit profil Eva Samková
Eva Samková
zobrazit profil Filip Pyrochta
Filip Pyrochta
zobrazit profil Dušan Uhrin
Dušan Uhrin
zobrazit profil Marek Jarolím
Marek Jarolím
zobrazit profil Lukáš Bauer
Lukáš Bauer
zobrazit profil David Tomášek
David Tomášek