Sofía Vergara

Sofía Vergara

Datum narození: 10. 7. 1972
Místo narození: Baranquilla, Kolumbie
Profese: herečka, modelka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Sofía Vergara je populární herečka a modelka pocházející z Kolumbie, známá především díky seriálu Taková moderní rodinka, který se stal ve Spojených státech obrovským hitem.

Modelingová kariéra kolumbijské krásky začala v momentě, kdy ji na pláži objevil módní fotograf. Netrvalo dlouho a Sofía Vergara se stala poměrně známou modelkou. Nafotila celou řadu reklamních kampaní a byla tváří značky Pepsi pro Latinskou Ameriku. Díky svým hereckým ambicím se později začala objevovat i v kolumbijské televizi.

V roce 2002 přijala Sofía Vergara svou první filmovou roli v komedii Velký průšvih. Snímek byl úspěšný a Sofie zaujala. Následně se objevila ve filmech Legendy z Dogtownu a Čtyři bratři. Opravdovou hvězdnou kariéru začala až díky seriálu Modern family, který si zasloužil ocenění diváků i kritiků. V show se objeví i známý televizní herec Ed O´Neill. Za svou roli byla Sofía Vergara dvakrát nominována na Zlatý glóbus, dvakrát na Cenu Emmy a třikrát na Screen Actors Guild Awards v kategorii Nejlepší komediální herečka. Na filmový svět však nezanevřela. Vedlejší role ztvárnila ve snímcích jako Šmoulové, Happy Feet 2 nebo Machete zabíjí

Soukromý život herečky byl doslova jako na houpačce. V mládí přerušila studium na univerzitě, aby mohla finančně podporovat svou rodinu. V osmnácti se vdala za svou lásku ze školních let a 16. září 1992 se jí narodil syn Manolo Gonzalez-Ripoll Vergara. V roce 1998 však zasáhla její rodinu velká tragédie, když její starší bratr byl zavražděn v Kolumbii a mladší dlouhodobě bojoval se závislostí na drogách. 

 

Další Herci

zobrazit profil Matouš Ruml
Matouš Ruml
zobrazit profil Angus Sampson
Angus Sampson
zobrazit profil Libuše Havelková
Libuše Havelková
zobrazit profil Jeremy Renner
Jeremy Renner
zobrazit profil Klaudia Dudová
Klaudia Dudová
zobrazit profil Keanu Reeves
Keanu Reeves
zobrazit profil Kateřina Lojdová
Kateřina Lojdová
zobrazit profil Anna Paquin
Anna Paquin