Amy Schumer

Amy Schumer

Datum narození: 1. 6. 1981
Místo narození: Upper East Side, New York
Profese: herečka, komička
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Amy Schumer je americká stand-up komička, herečka a scénáristka. Svými vtipky baví publikum už od dětství. Nyní patří k nejzábavnějším komičkám současnosti.

Amy Schumer pochází z protestantské rodiny a má anglické, německé, skotské a velšské předky. Narodila se na Manhattanu v New Yorku do velmi zámožné rodiny. Její otec ovšem později zbankrotoval a celá rodina se musela z bohaté části města odstěhovat. Už v dobách studia byla třídním klaunem. Její často nejapné vtípky snášel nejhůře pedagogický sbor a z Amy Schumer se podle jejích slov stala noční můra všech učitelů.

Svou kariéru začala v komediálních pořadech Comedy Central a Gotman Comedy club. Pravidelně se také účastnila v soutěžích stand-up komiků, kde svými monology bavila celé publikum.  Objevila se v seriálech Studio 30 RockGirls a Larry, kroť se. V červnu 2015 přichází do kin její první film Vykolejená, ke kterému napsala sama scénář. Po boku Amy Schumer se ve filmu objeví Bill Hardy, který je rovněž známý jako vynikající komik. Pod produkci se podepsal Judd Apatow, tvůrce megahitů Zbouchnutá a Kopačky.

V minulosti byl hereččiným přítelem profesionální wrestler Dolph  Ziggler.

 

Další Herci

zobrazit profil Vlasta Chramostová
Vlasta Chramostová
zobrazit profil Alexej Pyško
Alexej Pyško
zobrazit profil Barbora Petrová
Barbora Petrová
zobrazit profil Miroslav Krobot
Miroslav Krobot
zobrazit profil Sharon Stone
Sharon Stone
zobrazit profil Olga Blechová Matušková
Olga Blechová Matušková
zobrazit profil Pavel Soukup
Pavel Soukup
zobrazit profil Miroslava Šafránková
Miroslava Šafránková