Colin Trevorrow

Colin Trevorrow

Datum narození: 13. 7. 1976
Místo narození: San Francisko
Profese: režisér, scénárista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Ambiciozní Colin Trevorrow, režisér nové epizody Star Wars se dostal do podvědomí diváků trhákem Jurský svět, který se umístil na třetím místě v žebříčku nejvýdělečnejších filmů světa.

Určitě byste o něm nevěděli, kdyby se americký režisér a scénárista nerozhodl natočit Jurský svět, který se stal třetím nejvýdělečnějším filmem v historii kinematografie. Jurský park Stevna Spielbergra tak předběhl o patnáct příček.

Režisér se narodil 13. září 1976 v San Francisku. Po jeho babičce má židovský původ, byl vychováván v bohaté čtvrti Oaklandu a absolvoval Tisch School při New York University of Arts v roce 1999. Už jako středoškolák si Colin přál pracovat v zábavním průmyslu a byl pro svůj sen schopen obětovat téměř cokoliv. Například lhal o svém věku, aby se dostal ke stáži v komediálním pořadu Saturday Night Live nebo talk show Grega Kinneara.

Ambiciozní režisér, ale zpočátku mnoho štěstí neměl. Začínal jako řidič v americké reality show na způsob českého Milionáře. Poté natočil dva televizní pořady, dokumentární film Reality Show, snímky Gary: Under Crisis a Home Base, ale ani jeden se nesetkal s úspěchem.

Smůla se Trevorrowovi lepila na paty až do června letošního roku, kdy do kin přišel Jurský svět, který nejenom režíroval, ale i sám napsal, a téměř přes noc se stal stal hvězdou. Colin se tak zařadil mezi elitu světových režisérů. V roce 2016 bude v kinech scifi komedie Intelligent Life a také se ujme režije Hvězdných válek – Epizoda IX.



 

Další Filmaři

zobrazit profil Petr Václav
Petr Václav
zobrazit profil Robert Hloz
Robert Hloz
zobrazit profil Tomáš Weinreb
Tomáš Weinreb
zobrazit profil Jiří Hanych
Jiří Hanych
zobrazit profil Ondřej Provazník
Ondřej Provazník
zobrazit profil Hana Třeštíková
Hana Třeštíková
zobrazit profil Miroslav Macháček
Miroslav Macháček